Smart Customization

Het managen van slim maatwerk

Smart Customization begint met het vertalen van de technische productkennis binnen uw bedrijf naar commercieel configureerbare producten voor uw klanten.
In de maakindustrie is het cruciaal dat u snel kunt inspelen op de veranderende vraag vanuit de markt en de business. Daarvoor moet u slagvaardig kunnen configureren, calculeren en offreren.
De crux:
Integratie van Sales en Basic Engineering in kennisgedreven “Sales Engineering ".
De oplossing: Informatie-uitwisseling van sales tot service dankzij een integrale data backbone

Smart Customization kan niet zonder end-to-end productgegevensbeheer.

De invullingen van ‘Smart Customization’ in de maakindustrie zijn vaak heel divers. Naast de talloze Excels sheets waarin men poogt de bouwstenen van het productportfolio te rationaliseren en standaardiseren om vervolgens (klant)specifieke varianten te generen zijn er uiteraard ook de eilandoplossingen zoals een sales- en/of productconfigurator. Met de PRO.FILE end-to-end Data Backbone worden alle verschillende ICT-eilanden verbonden en gegevens en documenten uit alle afdelingen en systemen (CAD, ERP, PDM/PLM) in één centrale database gebundeld. Hier vloeien productgegevens en documenten in digitale vorm samen en worden ze vervolgens aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een helder inzicht in de totale levenscyclus van een product.
PDM, DMS, PLM en Sales-& Product configurator in één krachtige oplossing.

Wij begeleiden u met het invulling geven aan ‘smart customization’ zodat u flexibel, effectief en efficiënt kunt inspelen op klantvragen, maar dat u ook uw productportfolio kunt laten meegroeien met zowel het bedrijf als de markt zelf. Producten kunnen hierdoor eerder op de markt gezet worden door reductie van de ontwikkeltijd en kosten door slim hergebruik en classificatie.
Meer voordelen:

  • Meer efficiënte engineering uren
  • Reductie specificatiefouten
  • Orderdoorlooptijd van machines verkorten
  • Meer tijd voor productontwikkeling

Meer over dit onderwerp

Overtuigd van de kracht van PRO.FILE ?

Plan een intakegesprek in. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact