Projectmanagement

Meer controle over technische projecten en documenten

Projectmanagers moeten hun projecten goed kunnen beheersen, bewaken en documenteren. Dit wordt steeds moeilijker door toenemende complexiteit, strakkere deadlines en de verplichte naleving van wetten en normen. Omdat ze hebben te maken met een stroom van documenten en data binnen een project die vaak heel groot en divers is wordt het een steeds grotere uitdaging om de controle te behouden en technische projecten tot een goed einde te brengen.
PRO.CEED biedt ondersteuning in het beheer van Projecten met geautomatiseerde documentsturing aan technische bedrijven die zijn gespecialiseerd in Engineering-To-Order productie en Plant Engineering. Alle documenten en gegevens uit de verschillende afdelingen bevinden zich op één en dezelfde locatie. U kunt overal en altijd informatie verstrekken over de status van uw projecten en PLM-processen. PRO.CEED geeft u toegang tot alle documenten en gegevens die bij een project horen.

Project Management

Wat is Projectmanagement

Projectmanagement, u kent de complexiteit; het plannen, organiseren, uitvoeren en controleren van alle werkzaamheden van een projectteam met als doel om specifieke doelen te bereiken en succescriteria binnen een bepaald tijdsbestek te halen. Succesvolle projecten verlangen het coördineren van middelen, beheren van budgetten, plannen van taken , beperken van risico’s en ervoor zorgen dat projecten efficiënt en effectief worden afgerond. Projectmanagers staan voor de uitdaging om projecten goed te begeleiden, van de start tot finish en zo de gewenste resultaten te behalen.

Wat is Projectmanagement software

Projectmanagers willen in één oogopslag inzicht in alle belangrijke projectinformatie . De software voor de project planning, bestandsbeheer en het inplannen van mijlpalen en taken speelt een essentiële rol bij het beheren van projecten en het stroomlijnen van verschillende projecttaken. Met het juiste systeem voor projectmanagement is niet alleen efficiënter werken mogelijk maar ook de prestaties verbeteren van projectbeheer en het dieper inzichtelijk maken van projectdata. De keuze voor een projectmanagement tool is cruciaal voor het behalen van succes in projecten.

Waarom heeft u Projectmanagement nodig

Het succes van uw onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf. Om uw projecten en processen efficiënter te maken, moet u de manier waarop u uw documenten in één systeem plant, beheerst en beheert zelf kunnen regelen.
Het komt u misschien bekend voor: u werkt aan een ontwikkelingsproject en moet nog snel een aantal wijzigingen doorvoeren. Het wijzigingsproces handmatig coördineren duurt veel te lang. Hier biedt projectmanagement voor het wijzigingsproces de oplossing. Het automatiseert het PLM-proces en helpt u zo het probleem te tackelen. Het systeem wijst u automatisch op afwijkingen. Zo bent u steeds op de hoogte van de wijzigingsstatus. En wat nog beter is: u kunt stappen in het proces automatiseren, zoals het verzenden van documenten of het genereren van een impactmatrix zodat u de impact van de wijziging vast kunt stellen.

Onze PRO.FILE software: PRO.FILE PRO.CEED & PROOM

PRO.FILE PLM ondersteunt met PRO.CEED & PROOM projectmanagers en projectmedewerkers in het succesvolle beheren en uitvoeren van projecten en onderliggende taken. Het maakt het mogelijk om eenvoudig en veilig technische projectdocumenten uit te wisselen tussen projectleden en grip te houden op de samenwerking binnen projecten.
Het succes van een project hangt sterk af van de communicatie tussen alle betrokkenen. Deze moet helder en effectief zijn. Standaard communicatiemiddelen als e-mail en FTP schieten hier tekort. Wanneer u documenten met PROOM uitwisselt, kunt u uw communicatie effectief en veilig beheersen.

✅ Projectgebonden samenvoegen van alle gegevens en documenten uit: Ontwikkeling, Productie, Service, Kwaliteitsmanagement
✅ Op het juiste moment toegang tot alle gegevens die u nodig hebt.
✅ Weten wie wat al heeft gedaan en wie wanneer welke documenten heeft ontvangen
✅ Dé oplossing waarin projectgegevens en documenten samenkomen
✅ Kortere doorlooptijden door betere coördinatie van de huidige activiteiten
✅ Meer structuur, meer transparantie, minder complexiteit, betrouwbare gegevensbeveiliging, meer efficiency binnen projecten, minder foutkans en minder kosten
✅ De eenvoudigste manier om gevoelige documenten met uw klanten, partners en leveranciers uit te wisselen

Voor wie is PRO.FILE Projectmanagement geschikt?

Onze PRO.FILE PLM software wordt wereldwijd toegepast door bedrijven binnen de maakindustrie/Industriële productie in volgende sectoren:

✅ Automotive
✅ Machine- en apparatenbouw
✅ Medische apparatuur
✅ Hightech Industry
✅ Industriële productie
✅ Olie en gas
✅ Offshore
✅ Scheepsbouw
✅ Heavy Equipment
✅ Aerospace
✅ Chemische sector

Waarom heeft u PRO.FILE projectmanagement met PRO.CEED & PROOM nodig

PRO.CEED koppelt taakmanagement aan productgegevens en haalt alle gegevens en documenten die voor een proces of project relevant zijn uit een centrale locatie op. Door lopende processen en projecten beter op elkaar af te stemmen, realiseert u kortere verwerkingstijden en voorkomt u fouten bij processen die met elkaar verbonden zijn. En met het PRO.CEED dashboard beschikt u op elke gewenst moment met een druk op de knop over alle informatie over de status van een project of proces. Zijn er veel personen bij uw PLM-processen betrokken? PROOM is de eenvoudigste en veiligste manier om gevoelige documenten met uw klanten, partners en leveranciers uit te wisselen.Uw project- en procesmanagement is gestructureerd en transparant gekoppeld aan de processen voor productgegevens- en documentbeheer. Wijzigings-, reclamatie- en projectdocumenten zijn opgeslagen in project- en procesmappen die via geïntegreerde dashboards worden beheerd.

Het digitaliseringsplatform PRO.FILE is dé oplossing voor uw Projectmanagement

PRO.FILE is PDM, PLM, DMStec en archiveren in één systeem. Eén overkoepelend systeem dat al uw ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van uw eigen productstructuur. Projectmanagement is met de PRO.CEED applicatiepakketten binnen handbereik en geeft u gestructureerde en geautomatiseerde controle op de projectvoortgang. De PRO.FILE functionaliteit, processen en methoden voor de planning en controle van uw PLM-processen stelt u in staat om uw projectdata- en documenten te beheren en zo uw project werkelijk te monitoren en uw projectactiviteiten te documenteren. Zo structureert u uw project-en procesmanagement en koppelt u deze aan uw productdata.
Wij begeleiden u stap voor stap op weg naar efficiënter Product Lifecycle Management.
Van CAD-datamanagement naar een end-to-end PLM-oplossing.

Hoe ons digitaliseringsplatform PRO.FILE uw digitalisering strategie kan ondersteunen met PDM, DMS, PLM of CPQ ? Ga dieper op onze oplossingen in:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact