Reduceren van data diversiteit

Dezelfde data voor iedereen. Medewerkers van verschillende afdelingen en met verschillende functies zien allemaal dezelfde data.

Als onderdelen en documenten niet in een keer kunnen worden gevonden moeten ze worden 'herontworpen' met een hoge inspanning en dito uitgaven. Uniforme gegevens zijn essentieel voor een naadloos, foutloos proces en dragen bij aan een duidelijke kostenvermindering. Dit is vooral van belang wanneer er bedrijfslocaties zijn in verschillende landen.
Van eeuwig zoeken naar snel vinden.

Reduceren van data diversiteit

Eén bron, één waarheid

Sommige bedrijven vertrouwen nog steeds op speciale afdelings-/puntoplossingen om hun gegevens op te slaan, wat vaak de oorzaak is van datasilo's. Om deze silo’s te vermijden, biedt PRO.FILE, het next generation platform, een centrale dataopslagplaats maar met een eigen applicatie/interface ontwerp voor elke afdeling. Naast het verzamelen en organiseren van gegevens biedt PRO.FILE volledige configureerbaarheid , waardoor gebruikers zelf wijzigingen kunnen aanbrengen.
Vermijd datasilo’s/puntoplossingen !

Medewerkers die op zoek zijn naar actuele en correcte informatie over een machine, assemblage of onderdeel moeten deze gemakkelijk kunnen vinden, zonder dat ze dit aan collega’s of zelfs oud-medewerkers hoeven te vragen. PRO.FILE verzendt automatisch artikelstamgegevens van engineering tot werkvoorbereiding, productie en inkoop. Omgekeerd ontvangt engineering informatie over standaardartikelen en artikelen die de voorkeur hebben voor inkoop. De PDM-software vergelijkt automatisch de namen en eigenschappen van artikelen. Dit voorkomt dat werkvoorbereidings- en productieonderdelen en samenstellingen verschillende namen krijgen. Het resultaat is puur en uniform. Het synchroniseren van artikelstamgegevens is een belangrijk aspect van de integratie van ERP en PDM.

Gebruikers kunnen PRO.FILE configureren om aan de behoeften van elke individuele organisatie te voldoen, wat leidt tot een snellere implementatie. Kant-en-klare applicatiepakketten maken processtromen eenvoudig en efficiënt. Cloudgebaseerde implementatie zorgt ervoor dat digitale productengineering en digitaal productbeheer met uw team mee kunnen reizen, waar u ook bent.

Digitale Tweeling

In veel bedrijven is nergens vastgelegd hoe gegevens uit de productlevenscyclus met elkaar samenhangen. Deze informatie is meestal alleen in de hoofden van medewerkers opgeslagen. Zodra engineering- en productbeheergegevens digitaal vastliggen in de Product Data Backbone van een PLM-systeem worden ze in een keer transparant en voor iedereen zichtbaar. De gegevens leveren bijv. input voor het productontwikkelproces of kunnen als basis dienen voor impactanalyses voor voorspelbaar onderhoud zonder dat er nieuwe versies moeten worden aangemaakt. Dit noemen we een digital thread

De digitale informatietweeling. PRO.FILE is het fundament.

Een digital informatietweeling vormt de basis voor een digitale tweeling. Dit geldt zowel tijdens het eerste ontwerp als bij de productie, de inbedrijfstelling en de operationele bewaking van de machine. Om bijvoorbeeld een machine virtueel in bedrijf te kunnen stellen, moeten de gegevens in het PLM-systeem eerst compleet en end-to-end beschikbaar zijn.
IoT-gegevens die uit de operationele omgeving worden teruggekoppeld, zijn erg waardevol voor productontwikkeling en productmanagement. Die kunnen daaruit relevante conclusies trekken en deze direct in het verbeterproces (verandermanagement) laten stromen. De productlevenscyclus wordt zo een closed-loop PLM-systeem.
PRO.FILE is bij uitstek geschikt voor het opbouwen van digitale informatietweelingen, waarmee dan weer digitale concepten kunnen worden gecreëerd of machines virtueel in bedrijf kunnen worden gesteld. PRO.FILE creëert de digitale productdata-backbone die product- en afhankelijkheidskennis tussen afdelingen koppelt. Of teams nu een marktintroductie plannen, contracten beheren of risico's beperken, de digitale draad zorgt ervoor dat ze de context achter hun acties begrijpen. Dit is een cruciale stap in de richting van het creëren van slimmere strategieën en het nemen van betere, datagestuurde beslissingen.

De meerwaarde van PRO.FILE:

  • Zoekfuncties, visualisatie en overzichtelijk weergave van zoek resultaten maakt het vinden van de juiste informatie makkelijker.
  • De PRO.FILE grafische gebruikersschermen, referentielijsten en berichten zijn meertalig. Iedere gebruiker vindt de resultaten in de moedertaal.
  • Met PRO.FILE is data te ordenen en classificeren met maximale transparantie en toegankelijkheid tot gevolg.
  • Een reductie van verscheidenheid aan onderdelen leidt tot besparingen op het vlak van voorraad, data beheer en onderhoud / service.

De PRO.FILE toepassingsgebieden

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact