ERP Integratie

Betrouwbare ERP-integratie met PRO.FILE – standaardoplossing in plaats van custom programmeerwerk

Engineers slaan productgegevens vanuit een 3D CAD systeem (bijv. AutoCAD, Autodesk Inventor, Creo, Solid Edge of Solidworks) op. Andere afdelingen, zoals werkvoorbereiding, inkoop, materieelplanning en productie, leggen gegevens vast in een ERP-systeem. PRO.FILE koppelt deze twee oplossingen aan elkaar. Door ERP en CAD te integreren en de gegevens uit beide omgevingen te synchroniseren wordt de basis gelegd voor digitalisatie, de Product Data Backbone.

ERP Integratie

Door CAD en ERP te integreren wordt gewaarborgd dat de werkoverdracht snel, soepel en probleemloos verloopt.

Synchroniseer stuklijsten en projectstructuren automatisch door uw PDM-systeem met uw ERP-oplossing te integreren en maak zo een einde aan de omslachtige handmatige invoer van onderdelen. U bespaart niet alleen tijd, maar kunt de inkoopafdeling voortaan ook van correcte informatie voorzien als input voor inkooporders. PRO.FILE beschikt over koppelingen met de meest prominente ERP systemen. Waardoor een naadloze verbinding wordt gerealiseerd tussen afdelingen zoals administratie, management, ontwerpafdeling en productie. Mede dankzij de open architectuur biedt PRO.FILE de mogelijkheid om data in real-time uit te wisselen tussen alle afdelingen. PRO.FILE kan een sleutelrol spelen in het met elkaar verbinden van de productie afdeling en de engineering afdeling. Met PRO.FILE zijn alle belangrijke gegevens omtrent projecten, product data, samenstellingen, BOM lijsten, CAD modellen, technische tekeningen direct op de vragen in het ERP systeem.

PRO.FILE is multi-CAD en multi-ERP
Ondersteunt de belangrijkste MCAD- en ECAD-systemen. Voorzien van betrouwbare ERP-interfacing voor naadloos op elkaar aansluitende processen.
PRO.FILE is dé integrale oplossing
De alles-in-één-oplossing voor PDM en DMStec, een nieuwe categorie DMS-oplossingen speciaal toegesneden op technische ondernemingen.

PRO.FILE & uw ERP systeem:

De meerwaarde van PRO.FILE:

  • PRO.FILE draagt zowel artikelgegevens als stuklijsten 1 op1 automatisch over naar het ERP systeem.
  • De PRO.FILE ERP Server connector biedt de ERP gebruiker de nodige informatie voor productie voor de planners en inkopers.
  • PRO.FILE verstrekt deze informatie aan ontwerpers, zonder dat er ERP toegang voor vereist is.
  • De overdracht van stuklijsten en materialen naar het ERP systeem via Excel sheets verloopt soepel en snel
  • Onderdelen met lange levertijd kunnen tijdig worden ingekocht
  • Engineers weten welke onderdelen courant en snel beschikbaar zijn en wat ze kosten.
  • Geen ontstaan van ergenis of tijdsverlies door het moeten doorvoeren van aanpassingen achteraf vanwege logistieke redenen
  • De integratie tussen PRO.FILE en ERP-systemen is gebaseerd op een generieke standaard waarmee koppelingen gebaseerd op XML of Microsoft BizTalk Server worden gerealiseerd.

Resultaten:

  • Niet productieve uren en fouten worden vermeden.
  • Doorlooptijd van engineering tot productieplanning en inkoop wordt verkort.

De PRO.FILE toepassingsgebieden:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact