PLM - Product Lifecycle Management

Processen beheersen en automatiseren

Het succes van uw onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf.
PRO.FILE is de no-nonsense oplossing voor het Product Lifecycle Management (PLM) proces voor industriële organisaties en biedt een bedrijfsbrede oplossing voor het beheer van productdata over de hele levenscyslus van het product (van ontwerp tot end-of-life). PDM, PLM, DMStec en archiveren in één systeem dat al uw ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van uw eigen productstructuur en waarbinnen u zelf regelt op welke manier u uw documenten beheert en beheerst. Door middel van het toekennen van digitale lifecycles/workflows wordt de status van de data vastgelegd en wordt per document bepaald wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of het toegestaan is om een revisie te maken of een wijziging in de data uit te voeren. Omdat alle informatie in een database wordt opgeslagen is het terugvinden van data en documenten en hergebruik van onderdelen steeds vaker en doeltreffender toe te passen.

PLM - Product Lifecycle Management

Wat is Product Lifecycle management en waarom heeft u dit nodig?

Wat is PLM?

PLM staat voor Product Lifecycle Management, een proces dat de volledige levenscyclus van een product beheert, van concept tot einde van de levensduur. Het omvat het beheer van alle data en documenten die ontstaan rondom een product tijdens deze fasen, zoals productontwikkeling, ontwerp, fabricage, distributie , verkoop en service, met als ultiem doel efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen.

Wat is PLM Software?

PLM en PDM worden vaak in één adem genoemd maar mogen, net als DMS en ECM, niet met elkaar verward worden. PLM gaat namelijk verder dan PDM. Een Product Lifecycle Managementsysteem (PLM-systeem of PLM Software) bouwt voort op PDM en stelt bedrijven in staat om productgegevens, informatiestromen en processen te beheersen. Aan de ene kant is PLM-software de centrale basis voor productgegevens – Product Data Backbone – aan de andere kant dient ze als proces oplossing voor productlevenscyclus processen.

Waarom heeft u Product Lifecycle Management nodig?

Zijn lage efficiëntie, hoge kosten en lange productontwikkeling tijden iets dat u bekend in de oren klinkt? Dan is het gebruiken van PLM software de oplossing voor uw bedrijf. Onze PLM-software zorgt namelijk voor verbeterde efficiëntie, lagere kosten en een snellere productontwikkeling door het beheer van de volledige levenscyclus van een product te stroomlijnen. PLM-software helpt bij het coördineren van verschillende teams, het beheren van complexe productgegevens, het optimaliseren van processen en het verbeteren van samenwerking tussen afdelingen en partners, wat uiteindelijk resulteert in snellere time-to-market, hogere kwaliteit en grotere concurrentievoordelen.

Onze PLM software: PRO.FILE Product Lifecycle Management

PRO.FILE gebruikers hebben de keuzevrijheid heeft om volledig Cloud based, hybride Cloudbased, On Premise of SAAS te werken. Uitgebreide interfaces en API’s bieden externe toegang tot de data en functies op diverse devices en met apps. Met PRO.FILE PLM worden uw producten gedurende hun totale levensduur begeleid door product gerelateerde informatie.
Productgegevens en documenten ontstaan al op het moment dat de eerste ideeën worden geschetst of de eerste specificaties worden vastgelegd. Daarna komen er nieuwe documenten uit de engineeringafdelingen bij die vervolgens worden doorgestuurd voor productie, montage, onderhoud en inbedrijfstelling. Dit proces herhaalt zich bij uitbreidingen en wijzigingen, totdat het product eventueel uit de handel wordt genomen. Gedigitaliseerde kennis van relaties tussen gegevens uit de complete productlevenscyclus is noodzakelijk om in een vroeg stadium van de desbetreffende fasen van de productlevenscyclus beslissingen, in het belang van het bedrijf, te kunnen nemen.

Met deze nieuwe generatie PRO.FILE PLM software wordt de nieuwe standaard geïntroduceerd voor:
✅ Schaalbaarheid
✅ Openheid
✅ Configurabiliteit
✅ Performance.

Voor wie is PRO.FILE PLM geschikt?

Onze PRO.FILE PLM software wordt wereldwijd toegepast door bedrijven binnen de maakindustrie/Industriële productie in volgende sectoren:

✅ Automotive
✅ Machine- en apparatenbouw
✅ Medische apparatuur
✅ Hightech Industry
✅ Industriële productie
✅ Olie en gas
✅ Offshore
✅ Scheepsbouw
✅ Heavy Equipment
✅ Aerospace
✅ Chemische sector

Waarom heeft u PRO.FILE PLM nodig?

In veel bedrijven is nergens vastgelegd hoe gegevens uit de productlevenscyclus met elkaar samenhangen. Deze informatie is meestal alleen in de hoofden van medewerkers opgeslagen en het is van belang die kennis te borgen en beschikbaar te hebben. Technische productiebedrijven binnen de maakindustrie kunnen daarom niet zonder een product lifecycle management (PLM) proces geïntegreerd in hun ontwerp-, productie- en service afdelingen. Het succes van de onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf. Echter hebben de tijd en moeite die gemoeid zijn bij het uitvoeren van handmatige processen of het uitwisselen van stuklijsten en PLM-relevante documenten tussen verschillende CAD- en ERP-systemen direct invloed op de kosten en de time-to-market en kan resulteren in een concurrentienadeel. PLM is dan ook een strategisch instrument dat nauw is verweven met alle bedrijfsprocessen en een essentiële rol speelt bij het ontwikkelen en beheren van producten. Productiebedrijven zorgen met PLM-oplossingen voor transparante en consistente innovatieprocessen en dat leidt tot lagere kosten en een snellere time-to-market.

Het digitaliseringsplatform PRO.FILE is dé oplossing voor uw Product Lifecycle Management

PRO.FILE PLM biedt u CAD-gegevensbeheer, productgegevensbeheer (PDM) en voor technisch documentbeheer (DMStec) geschikt als collaboratieve oplossing voor productlevenscyclusbeheer die naadloos is geïntegreerd in uw ERP-systeem. Zodra engineering- en productbeheergegevens digitaal vastliggen in de Product Data Backbone van PRO.FILE PLM worden ze volledig transparant en voor iedereen zichtbaar. De gegevens leveren input voor het productontwikkelproces of kunnen als basis dienen voor impactanalyses voor voorspelbaar onderhoud zonder dat er nieuwe versies moeten worden aangemaakt. Bedrijven die hun documenten uniform beheersen halen het meeste rendement uit hun processen en projecten. PRO.FILE Product Lifecycle Management (PLM) is op dat beginsel gebaseerd.

Of u nu worstelt met uw engineering-gerelateerde versiebeheer of workflows, met kosten van verkeerde onderdelen door onjuiste tekeningen te maken heeft, verouderde specificaties in uw ERP-systeem ervaart of problemen heeft bij het integreren van de PLM-processen van verschillende sites over de hele wereld, PRO.FILE is de Product Data Backbone en het samenwerkingsplatform in één dat het productontwikkelproces en de complete productlevenscyclus ondersteunt. Deze next generation software verbindt niet alleen alle interne afdelingen en disciplines, maar integreert via het Collaborative PLM platform PROOM ook externe partners, leveranciers en klanten naadloos en gecontroleerd in uw PLM-processen.

Wij begeleiden u stap voor stap op weg naar efficiënter Product Lifecycle Management.

Van CAD-datamanagement naar een end-to-end PLM-oplossing.

Hoe ons digitaliseringsplatform PRO.FILE uw digitalisering strategie kan ondersteunen met PDM, DMS, PLM of CPQ ? Ga dieper op onze oplossingen in:

De PRO.FILE toepassingsgebieden

Overtuigd van de kracht van PRO.FILE ?

Plan een intakegesprek in. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact

Digitalisering van uw productdata? Wat is de eerste stap? Neem contact met ons op!