Smart Customization

Hoe modulariseert u uw producten – en levert u maatwerk op basis van gestandaardiseerde modules?

De aanbod gestuurde maakindustrie is meer en meer aan het transformeren naar een vraag gestuurde industrie. Dit vraagt om het managen van slim maatwerk.

Smart Customization

De aanbod gestuurde maakindustrie is meer en meer aan het transformeren naar een vraag gestuurde industrie

Bij veel van onze klanten zien we een toenemende behoefte om klant specifieke oplossingen te leveren met zeer korte levertijden en tegen lage kosten. De aanbod gestuurde maakindustrie is namelijk meer en meer aan het transformeren naar een vraag gestuurde industrie, ‘mass customization’ genaamd. Hierbij komen de levertijd en prijs ook meer een meer onder druk te staan. Middels het zogenaamde ‘smart customization’ kunnen bedrijven in de maakindustrie hierop in spelen door de flexibiliteit van Engineering To Order (ETO) strategie te combineren met de effectiviteit en efficiëntie van Assemble To Order (ATO) strategie om zo middels een Configure To Order (CTO) strategie snel en slim projecten in te vullen.

Maak de stap naar Smart Customization met de PRO.FILE Product Configurator

  • Bevrijd uw engineers van routinetaken.
  • Geef uw verkoopteam vertrouwen in hun configuraties.
  • Beantwoord klantvragen in recordtijd en haal het meeste uit uw bestaande 3D-gegevens.
    De PRO.FILE Product Configurator is het perfecte hulpmiddel om de efficiëntie van uw engineering- en verkoopteams te vergroten, terwijl u altijd de behoeften van het MKB in gedachten houdt. Dat betekent dat u een intuïtieve en betaalbare kant-en-klare oplossing krijgt met alle functies die u in eerste instantie nodig heeft, met de mogelijkheid om groter te worden naarmate uw behoeften zich ontwikkelen.

De meerwaarde van PRO.FILE:
Een invulling van ‘smart customization’ met PRO.FILE PLM is een end-to-end solution waar alle disciplines binnen de organisatie voordeel uit halen. Doordat dit initiatief volledig onderdeel is van de digitale product data backbone vormt het een integraal geheel met alle relevante PLM processen zoals bijvoorbeeld change- en configuratie management.

Resultaat
Het resultaat is een invulling van ‘smart customization’ die niet alleen zorgt voor flexibele, effectieve een efficiënte invulling van klantvragen, maar ook dat het productportfolio mee kan groeien met zowel het bedrijf als de markt zelf. Producten kunnen hierdoor eerder op de markt gezet worden door een reductie van de ontwikkeltijd met 25% en ook de kosten kunnen tot wel 30-40% dalen door slim hergebruik en classificatie!

Smart Customization kan niet zonder end-to-end productgegevensbeheer

Meer informatie over Smart Customization

De PRO.FILE toepassingsgebieden

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE Product Configuration?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE Product Configuration bij haar klanten. Met meer dan 10.000 gebruikers behoort PRO.FILE tot één van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van 3D-configuratoren.

Contact