Bredenoord Aggregaten

"PDM biedt solide basis voor snelle bouw modulaire decentrale energiesystemen"
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux

Wie kent ze niet, de rode aggregaten van Bredenoord. Te zien langs de kant van de weg, bij bouwprojecten, op evenementen en in de industrie. Bredenoord heeft de afgelopen jaren internationaal een sterke groei doorgemaakt als ontwikkelaar en leverancier van mobiele en vaste decentrale energiesystemen. Mede dankzij modulair bouwen is het aanbod van betrouwbare, zuinige en duurzame energie-installaties sterk toegenomen. Het beheer van SolidWorks CAD-data via PRO.FILE zorgt voor een efficiënter productieproces.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Sneller produceren met de juiste data uit het PDM-systeem
Bredenoord heeft de laatste jaren geïnvesteerd in het ontwerpen van modulaire systemen. De opbouw van aggregaten is in grote lijnen hetzelfde, per type aggregaat zijn er kleine verschillen in software en hardware. Bredenoord maakt vrijwel alle tekeningen zelf. Desondanks was bij het starten van nieuwe productie vaak een week aan manuren nodig om de juiste documenten bij elkaar te zoeken en van toelichting te voorzien. Met PRO.FILE zijn alle documenten, soms meer dan 1000 per product, nu direct beschikbaar. Aan de CAD-data van het totale ontwerp zijn deeltekeningen gekoppeld (bijvoorbeeld van een deur of een bedieningspaneel). Zo kan per onderdeel bij de juiste leverancier besteld worden. Ook prestatiedata van de toegepaste motoren en andere hoofdcomponenten, en een overzicht van ‘where used’ per product waar onderdelen toegepast zijn.
Koppeling levert efficiëntie op
PRO.FILE en SolidWorks zijn bij Bredenoord gekoppeld aan het ERP-systeem. Dit zorgt er onder meer voor dat er aan de hand van de CAD-data een bill of material (BOM) gegenereerd wordt waarmee inkoop direct aan de slag kan. Dit verkort de aanlooptijd naar de productie, waardoor klanten sneller bediend kunnen worden. Ook zijn leveranciers verzekerd van de meest recente data, waarmee Bredenoord een betrouwbare partner is. Nu het beheren van mechanische CAD-data naar tevredenheid verloopt kijkt het Apeldoornse bedrijf ook naar andere functionaliteiten van PRO.FILE. Het wordt al ingezet als documentmanagementsysteem voor administratie bij verhuuraggregaten. Uitbreidingen met Elektro CAD en bijvoorbeeld het beheren van de facturenstroom zijn met PLM Xpert als betrokken partner in onderzoek.

Bredenoord

Bredenoord levert betrouwbare stroom, juist op plaatsen waar energie niet altijd zeker of voldoende aanwezig is. Het Apeldoornse familiebedrijf werkt daarvoor voortdurend aan innovatieve oplossingen die zich richten op niet-fossiele brandstoffen, verhoging van rendement en emissiereductie. Zodat ook in de toekomst klanten verzekerd zijn van energie. Ook bij de doorontwikkeling van de nieuwste oplossingen zoals de Big Battery Box voor grootschalige energieopslag is CAD-databeheer essentieel.

Ook relevant: