CPQE - Configure Price Quote Engineer

Productconfiguratie van verkoop tot en mèt engineering

De PRO.FILE Product Configurator gaat echter een stap verder en is de enige configurator op de markt die nu de letter E toevoegt aan de afkorting CPQ. E staat voor 'Engineer'.
Elk bedrijf dat end-to-end consistentie wil bereiken, van eerste aanvraag tot engineering en productie, heeft technologie nodig die dit van begin tot eind ondersteunt. De PRO.FILE Product Configurator stelt u in staat om klant specifieke producten te genereren door maximale automatisering.

Productconfiguratie van verkoop tot en met engineering

Voor echte end-to-end consistentie in het hele bedrijfsproces

Creëer een naadloze aansluiting vanaf het eerste offerte tot de orderverwerking met het
PRO.FILE-product Configurator+ E en CAD-automatisering. Het begint allemaal met het verkoopproces: uw CAD systeem wordt van begin tot eind automatisch geïntegreerd, waardoor waardevolle technische data beschikbaar is.
Op die manier beschikt u over voltooide CAD-tekeningen terwijl u uw offerte opstelt. Als aenmaal de klant de bestelling plaatst, worden alle overige gegevens automatisch gegenereerd om de orderverwerking te vergemakkelijken.

Bekijk hier de productvideo van de PRO.FILE Configurator:
Configure a conveyor in CAD and PLM

De afkorting “CPQ” staat voor “Configure – Price – Quote” en beschrijft de applicatie “product configurator”. De focus van de CPQ-applicatie ligt op het automatiseren van het verkoopproces. Het doel is om sneller en betrouwbaarder offertes te maken en zo de verkoopafdeling te ontlasten van routinematige werkzaamheden.
De PRO.FILE Product Configurator gaat echter een stap verder en is de enige configurator op de markt die nu de letter E toevoegt aan de afkorting CPQ. E staat voor 'Engineer'

durchgaengigkeit-700x500-q85

Elk bedrijf dat end-to-end consistentie wil bereiken, van eerste aanvraag tot engineering en productie, heeft technologie nodig die dit van begin tot eind ondersteunt. De PRO.FILE Product Configurator stelt u in staat om klant specifieke producten te genereren door maximale automatisering.

Wat zijn de voordelen van CPQE voor uw bedrijf?

CPQE brengt enorme tijdsbesparingen, zero defects en verbeterde prestaties voor uw bedrijf met zich mee - maar bovenal maakt het uw processen en gegevens consistent van begin tot eind. Met de PRO.FILE Product Configurator is er nergens in het bedrijfsproces sprake van systeemdiscontinuïteit, aangezien de gegevens afkomstig zijn uit bestaande systemen. Hierdoor worden kosten en inspanning duurzaam bespaard.

De engineeringafdeling moet tijdens de offertefase niet in aanmerking komen voor kleine engineeringdiensten. Details van engineering en productie moeten al bekend zijn bij het opstellen van de offerte. Zo niet, dan kunnen kleine verschillen hier al snel erg duur worden. Dit maakt een product configurator een lucratieve investering vanaf een batchgrootte van 1.

Lees meer over onze CPQE oplossing: