PDM - Product Data Management

Centraal gegevensbeheer met multi-CAD-ondersteuning

Productontwikkelingsprocessen worden steeds korter. Om het overzicht te behouden, is het belangrijk dat productgegevens goed worden opgeslagen en dat snel de juiste documenten kunnen worden opgehaald. Met PRO.FILE kunnen alle data en documenten, gerelateerd aan producten, onderdelen en materialen, op een zeer gedetailleerd niveau gemanaged worden en vormt de Product Data Backbone voor alle digitale informatie die relevant is voor een product. U gebruikt één systeem voor het beheren van al uw productgerelateerde documenten. Dit vereist een naadloze integratie van PDM, CAD, ERP en Microsoft Office.
Alle tekeningen, documenten en stuklijsten op één locatie verzamelen en uw ERP-systeem integreren met de PRO.FILE Product Data Backbone. Het resultaat: transparante relaties tussen uw productgegevens, gerelateerde documenten en e-mails en inzicht in processen, klanttevredenheid en compliance.

PDM - Product Data Management

Wat is CAD Data Management

Werken met 3D CAD-systemen als AutoCAD, Autodesk Inventor, Creo, Solid Edge en Solidworks, maken het noodzakelijk om de 3D CAD tekeningen en alle hieraan gerelateerde informatie digitaal te beheren. Veel CAD-systemen beschikken echter over niet meer dan basis functies voor het opslaan en opvragen van deze CAD-gegevens. Zo kan de CAD-ontwerper weliswaar het tekeningnummer, de naam van het onderdeel, de wijzigingsstatus en het materiaalnummer in een database opslaan en deze gegevens voor onderzoeksdoeleinden of voor wijzigingen opvragen, maar om een product te beschrijven is meer nodig dan alleen de mechanische tekening.

Wat is Product Data Management-PDM

Het is niet meer voldoende om tekeningen alleen met een CAD Data Managementsysteem te beheren en technische constructies alleen met technische tekeningen weer te geven. Voor een volledig beeld zijn ook alle gegevens die een product tijdens het ontwikkel- en productieproces begeleiden en beschrijven van belang. MCAD, ECAD, besturingssystemen van machines en het hele Office-pakket produceren aan de lopende band data die steeds omvangrijker en heterogener wordt. Het is complex om deze gegevens te beheren, omdat ze gedurende de totale productlevenscyclus bekeken moeten kunnen worden.

Wat is PDM software

PDM software voor productgegevensbeheer is de tweede stap na eenvoudig CAD Data Management. Bij de eerste stap worden alleen CAD-gegevens bewaard en opgevraagd, terwijl bij product data management ook tekeningen, documenten en stuklijsten met elkaar worden verbonden en aan een ERP-, workflow- of documentmanagementsysteem (DMStec-systeem) worden gekoppeld. Product data management omvat dus alle informatie uit CAD, ERP en PLM die nodig is om een product te beschrijven. Een PDM-systeem moet gegevens en documenten die voortvloeien uit productontwikkeling en -beheer opslaan, beheren en gedurende de gehele productlevenscyclus beschikbaar stellen. PDM is dus meer dan tekeningen beheren alleen.

Waarom heeft u PDM nodig

Uw CAD- en productgegevens zijn essentieel voor het succes van uw onderneming. Bovendien zijn ze veel geld waard. Het is zinvol ze geordend te bewaren en niet ergens in een aantal mappen waar niemand ze kan terugvinden. Voor professioneel productgegevensbeheer in de productie is het essentieel om CAD-systemen (bijv. AutoCAD, Autodesk Inventor, Creo, Solid Edge of Solidworks) en PDM te integreren. Zonder een integratie van CAD in PDM/PLM kunnen vooral technisch complexe producten niet efficiënt worden ontwikkeld en in het vereiste tempo marktrijp worden gemaakt.

Onze PDM software: PRO.FILE PDM

PRO.FILE PDM is de Product Data Backbone met multi-CAD-ondersteuning die als gegevensbasis voor alle CAD-systemen fungeert. Alle tekeningen, documenten en stuklijsten op één locatie verzamelen met een Product Data Backbone en uw ERP-systeem integreren. Ervaar de voordelen van geïntegreerde MCAD- en ECAD-systemen bij mechatronische projecten. Een PDM systeem beheerst productgegevens- en informatiestromen over de grenzen van afdelingen heen en functioneert zo als brug. Als Product Data Backbone bundelt het alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product in één gemeenschappelijke stuklijst. Alle bijbehorende documenten worden samen in de database opgeslagen en zijn via een gebruikersinterface toegankelijk. Zo garanderen deze systemen een zuiver en naadloos proces vanaf de ontwikkeling en het beheer tot aan de overdracht van het PDM -systeem naar de ERP-software.
PRO.FILE biedt end-to-end transparantie en inzicht in bedrijfsprocessen en kan met de belangrijkste CAD- en ERP-systemen worden geïntegreerd. Als Product Data Backbone vormt PRO.FILE de basis bij uitstek voor het duurzaam implementeren van PLM (product lifecycle management)- processen.

Redenen om (multi) CAD-gegevens met PRO.FILE PDM te beheren:

✅ Gegevens worden veilig bewaard en zijn gecontroleerd toegankelijk.
✅ Onderdelen en modules kunnen worden opgevraagd en hergebruikt.
✅ Wijzigingen worden transparant opgeslagen; iedereen werkt met de nieuwste versies.
✅ CAD-gegevens zijn beschikbaar voor andere afdelingen.
✅ Stuklijsten en basisgegevens van artikelen zijn automatisch beschikbaar voor planning, inkoop en productie (ERP-integratie).
✅ Vereenvoudigd beheer van productvarianten

Voor wie is PRO.FILE PDM geschikt?

Onze PRO.FILE PDM software wordt wereldwijd toegepast door bedrijven binnen de maakindustrie/Industriële productie in volgende sectoren:

✅ Automotive
✅ Machine- en apparatenbouw
✅ Medische apparatuur
✅ Hightech Industry
✅ Industriële productie
✅ Olie en gas
✅ Offshore
✅ Scheepsbouw
✅ Heavy Equipment
✅ Aerospace
✅ Chemische sector

Waarom heeft u PRO.FILE PDM nodig

Profiteer maximaal van alle voordelen die een goed beheer van productgegevens oplevert. Gebruik PRO.FILE als Product Data Backbone voor het beheren van uw productgegevens en documenten over de grenzen van systemen en afdelingen heen. Dit vereist een naadloze integratie van PDM, CAD, ERP en Microsoft Office. Het resultaat zijn transparante relaties tussen uw productgegevens, gerelateerde documenten en e-mails die inzicht bieden in processen, klanttevredenheid en compliance. Synchroniseer stuklijsten en projectstructuren automatisch door uw PDM-systeem met uw ERP-oplossing te integreren en maak zo een einde aan de omslachtige handmatige invoer van onderdelen. U bespaart niet alleen tijd, maar kunt de inkoopafdeling voortaan ook van correcte informatie voorzien als input voor inkooporders.

Geen tijd te verliezen? Kies dan voor de PRO.FILE Best Practice Starterpack
De standaard maar complete inrichting van de PRO.FILE database

Snel starten met de beproefde Best Practice inrichting. Het grote voordeel van de Best Practice aanpak is de zeer korte implementatie tijd met behoud van alle basis functionaliteiten van PRO.FILE.

Het digitaliseringsplatform PRO.FILE is dé oplossing voor uw Product Data Management.

Van CAD-datamanagement naar een end-to-end PLM-oplossing dus meer dan tekeningen beheren alleen. Bij ons bent u in goede handen.
PRO.FILE is de alles-in-één-oplossing voor PDM (productdatamanagement) en DMStec (documentmanagement), een nieuwe categorie DMS-oplossingen speciaal toegesneden op technische ondernemingen.
Het vormt de data backbone als centrale opslag voor alle gegevens en documenten van een specifiek product. Alle informatie over uw producten gebundeld in het PRO.FILE PDM (productdatamanagement)-systeem. De deliverables van betrokken machinebouwers, elektrotechnici en softwarespecialisten worden in één geïntegreerd systeem beheerd met dezelfde regels en voorschriften voor iedereen. Varianten aanmaken gebeurt grotendeels automatisch evenals de aanlevering van documenten aan uw productie- en serviceteams. Externe partners zijn naadloos geïntegreerd in uw ontwikkelingsproces – zonder dat u derden toegang geeft tot uw PRO.FILE systeem.

Hoe ons digitaliseringsplatform PRO.FILE uw digitalisering strategie kan ondersteunen met PDM, DMS, PLM of CPQ ? Ga dieper op onze oplossingen in:

Overtuigd van de kracht van PRO.FILE ?

Plan een intakegesprek in. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact
Powered by: