Mechatronics

Hoe bundelt u alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product?

Maakindustriebedrijven moeten in toenemende mate een brug slaan tussen deze – van oudsher op zichzelf staande – disciplines en kunnen niet meer om mechatronica heen. Sla de brug met PRO.FILE

De verbindende schakel tussen Mechanica en Elektronica in uw organisatie is PRO.FILE

Mechanica en elektronica zijn altijd al twee totaal verschillende werelden geweest met elk hun eigen denkwijzen en oplossingen. Ze werken elk met ander gegevens- en productstructuren en maken gebruik van gescheiden auteurssoftware en databases. Hierdoor, maar ook doordat beide disciplines niet parallel werken, is onderlinge afstemming erg lastig. Daar waar MCAD en ECAD op elkaar aansluiten, worden nog veel taken met de hand uitgevoerd. Engineers delen inbouwgegevens, kabellengtes of stekkeraansluitingen via Excel-tabellen of per e-mail.
Een voorwaarde om deze twee werelden te verbinden is dan ook dat het PDM/PLM-systeem MCAD- en ECAD-gegevens in een gemeenschappelijke database beheerd moeten worden. PRO.FILE is hier de verbindende schakel.

De sleutel tot optimalisatie? Informatie-uitwisseling tussen disciplines op basis van one single version of the truth

  • Als Product Data Backbone bundelt het alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product in één gemeenschappelijke stuklijst.
  • Alle bijbehorende documenten worden samen in de database opgeslagen en zijn via een gebruikersinterface toegankelijk.
  • Mechanische engineers kunnen bij het ontwerpen van de behuizing de geplande elektronische lay-out bekijken.
  • Elektro-ingenieurs kennen de afmetingen van de behuizing en weten waar de boorgaten zitten waarop een printplaat moet worden bevestigd.
  • De integratie CAE / E-CAD met PRO.FILE zorg ervoor dat een E-ontwerp onderdeel wordt van het project, product en via PRO.FILE in het vrijgave proces naar logistieke afhandeling (middels ERP) wordt opgenomen

Bekijk de solide integratie tussen Eplan en PRO.FILE

De PRO.FILE digitalisatie oplossingen:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact