SMAP3D piping data beheren

Plant design beheren in PLM, kan dat?

PLM in de procesindustrie voor consistentie in de procesketen voor 3D piping.
De oplossing is de PRO.FILE-SMAP3D integratie module

Manage uw SMAP3D data met PRO.FILE

PRO.FILE staat bekend als multi-CAD PDM/PLM oplossing en ondersteunt met hoogwaardige integraties de belangrijkste MCAD- en ECAD-systemen. Door de opmars van de SMAP3D Plant Design suite en de toenemende behoefte om deze Plant ontwerpdata te integreren in de PRO.FILE data backbone hebben SMAP3D en PLM Xpert de hoogwaardige integratie gerealiseerd. De PRO.FILE SMAP3D integratie verzorgt het beheer van data van de module SMAP3D P&ID, SMAP3D Piping en SMAP3D Isometric. Zo maakt PRO.FILE het beheer van alle proces ontwerpdata integraal onderdeel van de product data stromen en het engineering proces.

Smap3D Piping is internationaal gebruikte software van Smap3D Plant Design GmbH voor de geautomatiseerde planning van complexe 2D/3D-leidingsystemen van welke aard dan ook, gebaseerd op de 3D CAD-systemen SolidWorks, Solid Edge en Inventor.
Smap3D modules P&ID, Piping en Isometrisch verzorgen het ontwerpen van installatie-, apparaten- en machinebouw in één omgeving. Om een consistent, efficiënt ontwikkelproces mogelijk te maken, hebben we optimaal geïntegreerde oplossingen voor het beheer van alle SMAP3D data in de Product Data Backbone van PRO.FILE.

PRO.FILE vormt de backbone voor uw gegevens.
Met de PRO.FILE integratie voor SMAP3D Plant Design vormt zich letterlijk een ruggengraat voor uw productgegevens en documenten. Samen met uw plant ontwerpgegevens uit SMAP3D komen ook uw mechanische ontwerpgegevens en constructiedossie (TPD) documenten hier samen.

PRO.FILE vormt de backbone voor uw gegevens.
Met de PRO.FILE integratie voor SMAP3D Plant Design vormt zich letterlijk een ruggengraat voor uw productgegevens en documenten. Samen met uw plant ontwerpgegevens uit SMAP3D komen ook uw mechanische ontwerpgegevens en constructiedossie (TPD) documenten hier samen.

Volledige functionaliteit om de SMAP3D P&ID en Piping Iso ontwerpgegevens in PRO.FILE te beheren. Functies in het kort:

  • PRO.FILE CAD functies op een gebruikersvriendelijke manier rechtstreeks oproepen vanuit de SMAP3D P&ID gebruikersomgeving
  • Automatische aanmaak en overdracht van productstructuren en stuklijsten vanuit SMAP3D in PROFILE
  • Openen van (deel)projecten en overname projectstructuur van SMAP3D in PROFILE
  • Invullen van het kader van P&ID-tekeningen met de gegevens uit PRO.FILE.
  • Ondersteuning voor versiebeheer, status en wijzingsbeheer
  • Check-out / check-in wizard voor file-lock / unlock.
  • Synchronisatie van nieuw ontwikkelde componenten in SMAP3D tussen PRO.FILE en SMAP3D.
  • Synchronisatie van component masterdata, op basis van gebruikersautorisatie en workflow, voor logistieke verwerking in ERP
  • Synchronisatie met PRO.FILE part classificatie
  • Deliverables uit SMAP3D automatisch inchecken om te beheren binnen PRO.FILE (Isometrische tekeningen, snijlijsten, laslijsten, stuklijsten, enz.)

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact