ESTEPE - more truck

"In effectief 2 à 3 weken een basis leggen voor PDM en DMS"
  • automotive
  • Benelux
  • carrosseriebouw

ESTEPE was zich wel bewust van de noodzaak van goed Product Data Management, maar zag op tegen de implementatietijd en kosten. Andere aanbiedingen pasten eigenlijk niet binnen het budget, waren risicovol en waren kostbaar om te onderhouden. Verder was er nooit een goed moment voor invoering. Tot het moment dat ESTEPE het voorstel kreeg om PDM met de volledig voor geconfigureerde PRO.FILE Best Practice Starter Pack in te vullen. Daarmee kreeg ESTEPE de gewenste PDM oplossing geleverd tegen een afgesproken investering en een beperkte implementatietijd. De voordelen zijn evident; beperkte onderbreking van de drukke werkzaamheden van onze engineers en IT en minimale risico's!

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Jan Hurkmans, Commercieel en Technisch Directeur, "Op basis van de, door PLM Xpert aangeboden, PRO.FILE Best Practice Starter Pack aanpak zijn wij in staat om in effectief 2 tot 3 weken een basis te leggen voor PDM (Product Data Management) en de DMS (Document Management) behoefte binnen ESTEPE. Ook het voorgeconfigureerde PRO.FILE Classificatiesysteem van onderdelen bood ons de mogelijkheid een jumpstart te maken. Uiteraard moet deze Classificatie gaandeweg nog verder aangevuld met de onderdelen/modellen die wij veel gebruiken in onze branche. Ons voordeel is vervolgens onze engineers snel kunnen putten uit onze standaard delen en deze kunnen hergebruiken. Het mooie van PRO.FILE is dat we op een later moment de nu gelegde PDM basis kunnen uitbouwen naar een PLM (Lifecycle Management) oplossing voor het gehele bedrijf.”

ESTEPE: 'More Truck'

ESTEPE is gespecialiseerd in het optimaliseren en aanvullen van het productgamma van Europese truckfabrikanten. Zij heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld van een toeleverancier naar een co-engineer en strategische partner van de grote truckfabrikanten. Dit uit zich in het maatwerk dat ESTEPE levert, de sterke projectmatige aanpak en een integrale productbenadering. Al sinds de oprichting in 1984 is kwaliteit de rode draad in alle activiteiten van ESTEPE. De werkzaamheden zijn onder te verdelen in vier disciplines: Cabinemodificatie; aanpassingen aan zowel het interieur als het exterieur. Chassisoptimalisatie; van het bijplaatsen van assen tot aan het wijzigen van de wielbasis. Complete voertuigen; voertuigen voor de lichte distributie tot aan bevoorrading van vliegtuigen More Truck Solutions; van het strategisch meedenken tot aan co-engineering bij grote projecten. Door deze diversiteit aan mogelijkheden kunnen klanten alles onder één dak vinden. Van het installeren van een lichtbak tot grote projecten waarbij zowel het chassis als de cabine gemodificeerd worden. De kreet "More Truck” in het logo van ESTEPE is dan ook niet zomaar gekozen. ESTEPE helpt de klant alles uit hun truck(s) te halen.

Bekijk de testimonial van Jan Hurkmans over de toepassing van PRO.FILE bij ESTEPE

Ook relevant: