Doesburg Components B.V

"Doesburg Components zet volledig in op automatisering"
  • automotive
  • Benelux
  • internationaal

Doesburg Components is een directe leverancier van hoogwaardige gietijzeren componenten aan klanten in de truck, motoren en landbouw sector en verzorgt aan eindklanten als DAF, Scania en Deutz het complete proces van ontwikkeling tot aan het uitleveren van ‘ready to use’ eindcomponenten. Het bedrijf, gevestigd in Nieuw Bergen, is gespecialiseerd in het mechanisch bewerken van gietijzeren componenten als ook het toepassen van assemblage en aanvullende werkzaamheden, indien gevraagd door de klant.
Doesburg Components maakt als mechanische bewerker deel uit van een grotere groep, de Gietburg Holding.

Over de keuze voor PRO.FILE en het doel voor ogen

Doesburg Components zet volledig in op automatisering en wil de komende jaren uitgroeien tot hèt voorbeeld van industrie 4.0. Doesburg Components
Sluitend revisiebeheer en het borgen van kwaliteitsprocessen zijn in de automotive toelevering van groot belang. Voor een correcte en navolgbare verwerking van deze data in projecten en processen is de invoering van een PLM-systeem een 'must-have'. In dit veelzijdige proces van ontwikkeling en productie is er sprake van een grote hoeveelheid data en documenten die volgens APQP procedures wordt verwerkt. Dit laatste, de advanced product quality planning (APQP), is een geheel van procedures en technieken die worden gebruikt om producten te ontwikkelen in met name de auto-industrie.
APQP is een gedefinieerd proces voor General Motors, Ford, Chrysler en hun leveranciers en stelt zware eisen aan de manier waarop toeleveranciers hun organisatie dienen in te richten. Het voldoen aan die eisen is dan ook een tijdrovende bezigheid en een belasting voor de organisatie zonder adequaat documentbeheersysteem.

How it's done' van RTL Z

Heeft u de uitzending van het TV programma 'How it's done' van RTL Z - waarbij PLM Xpert te gast is bij Doesburg Components - gemist? Graag delen we dit item met u.

Met een indrukwekkend geautomatiseerd en gerobotiseerd machine park worden voor alle grote truck merken mechanisch gietwerk delen bewerkt tot pasklare truckonderdelen.

Gaaf om te zien hoe dit bedrijf groeit en bloeit. Zo worden er op dit moment een aantal nieuwe CNC bewerkingsmachines en een assemblage lijn opgestart in een nieuwe productiehal voor grote MTU motoren die o.a. in jachten worden ingezet. Ook de #AGV doet zijn intrede om efficient materiaal stromen te organiseren.

Mooi dat we met PRO.FILE een bescheiden bijdrage mogen leveren in de #digitalisatie van Doesburg Components. Met PRO.FILE heeft deze klant grip op de status en versies van alle product gerelateerde data, waaronder #CAD modellen en tekeningen en het doorvoeren van wijzigingen die volgens strenge #automotive standaarden moeten worden beheerd!