Classificatie en varianten

De crux; Part Classificatie. Zoeken – Vinden – Hergebruiken!

Belangrijk rendement kan worden behaald door de groei van nieuwe artikelen en de daarmee samenhangende kosten in te dammen. Dit is waar een goede Product Data Management oplossing een organisatie helpt alle producten en gerelateerde data te beheren en beheersen.

Classificatie en varianten

Correct classificeren betekent met succes zoeken en vinden

Part Classificatie, een standaard functionaliteit binnen PRO.FILE, biedt u de mogelijkheid om effectief en efficiënt onderdelen te zoeken en selecteren op basis van functies, modulen en in logische groeperingen.
Het is cruciaal om elk onderdeel en elk document eenduidig te kunnen identificeren binnen het productieproces. PRO.FILE voorziet u van flexibele en transparante classificatie methoden voor versie- en variant management. PRO.FILE heeft uitgebreide en makkelijk te gebruiken zoek- en voorbeeldweergave tool en toont hiermee duidelijke en gestructureerde resultaatlijsten. De tijd besteed aan het zoeken naar productinformatie wordt tot minimaal teruggebracht. Het synchroniseren van artikelstamgegevens vormt een belangrijk aspect van de integratie van ERP en PDM. Uniforme gegevens zijn essentieel voor een naadloos, foutloos proces en dragen bij aan een duidelijke kostenvermindering. PRO.FILE stuurt artikelstamgegevens automatisch van engineering naar werkvoorbereiding, productie en inkoop. Andersom ontvangt engineering informatie over standaardartikelen en artikelen die de voorkeur van inkoop hebben. De PDM-software vergelijkt automatisch de benamingen en eigenschappen van artikelen. Zo wordt voorkomen dat werkvoorbereiding en productie onderdelen en assemblages verschillende namen geven. Het resultaat is zuiver en uniform onderdelenmanagement.

Er zijn X onderdelen in Y verschillende IT-systemen. PRO.FILE zorgt er voor dat mastergegevens van artikelen automatisch worden gesynchroniseerd zonder programmeren.
Mastergegevens van artikelen synchroniseren vormt een belangrijk aspect van de integratie van ERP in productgegevensbeheer (PDM/PLM). Uniforme gegevens zijn essentieel voor een naadloos, foutloos proces en dragen bij aan een duidelijke kostenvermindering. Het PDM/PLM-systeem stuurt mastergegevens van artikelen automatisch van engineering naar werkvoorbereiding, productie en inkoop. Andersom ontvangt engineering informatie over standaardartikelen en artikelen die de voorkeur van inkoop hebben. De PDM/PLM-software vergelijkt automatisch de benamingen en eigenschappen van artikelen. Zo wordt voorkomen dat werkvoorbereiding en productie onderdelen en modules verschillende namen geven. Het resultaat is zuiver en consistent onderdelenmanagement.

PRO.FILE voorziet in versie- en variant management dankzij flexibele en transparante classificatie methoden. Classificatielijsten van kenmerken ( CLC ) en de eClass binnen PRO.FILE zorgen ervoor dat elk deel en elk document uniek kan worden geïdentificeerd door het handhaven van consistente aanduidingen. Hiermee wordt dubbele invoer en onnodige herontwikkelingen voorkomen. Met PRO.FILE kunt u ook aangepaste classificaties die voldoen aan de geldende normen en eigen product classificaties definiëren.

Uw voordelen: u hoeft niet het wiel te blijven uitvinden, de verscheidenheid aan onderdelen wordt teruggebracht.

Beheer EBOM/MBOM in PRO.FILE

Waar beheren we de stuklijsten?

Wij kijken samen met u wat bij uw proces past.
Het juiste principe is: flexibiliteit. PRO.FILE biedt dat.
Advies nodig? Neem contact met ons op

De meerwaarde van PRO.FILE:

  • Zoekfuncties op basis van functies van een gezocht onderdeel maken vinden en hergebruik toegankelijk.
  • PRO.FILE Classificatie zorgt voor een uniforme terminologie. Het resultaat is zuiver en consistent onderdelenmanagement.
  • PRO.FILE Managed copy ondersteunt de administratie om varianten en klant specifieke producten te realiseren, op basis van aanwezige standaard delen.

Resultaten:

  • Onderdelen en documenten zijn herkenbaar op basis functie en overige parameters.
  • Flexibiliteit en diversiteit in het verwerken van klantorder gestuurde producten dankzij een flexibele configuratie op basis van standaard modulen.
  • Standaarden zijn te bewaken.
  • PLM vermindert verscheidenheid en dus kosten.
  • Artikelen en onderdelen worden gevonden dus minder zoekwerk en meer efficiency.

De PRO.FILE toepassingsgebieden

Overtuigd van de kracht van PRO.FILE ?

Plan een intakegesprek in. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact