Addit

"Addit verbetert workflow dankzij gecombineerde implementatie PLM en ERP. Alle informatie beschikbaar op de plek waar het nodig is"
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux
  • medisch

System supplier Addit voert werkzaamheden uit voor een keur aan OEM’s. Daarbij wordt het eigen bedrijfsproces nauwkeurig gemonitord. Dat gebeurt niet alleen om de kwaliteit van de producten te bewaken, maar ook om in de gaten te houden of er nog verbeteringen mogelijk zijn die de doorlooptijd van producten kunnen verkorten en de kosten omlaag kunnen brengen. In de rol van systeemleverancier die bouwt, assembleert en complete machines levert, heeft Addit te maken met grote hoeveelheden ontwerpgegevens en een uitgebreide supply chain. De hoeveelheid data die binnen het bedrijf wordt verwerkt, is daarbij de afgelopen jaren gigantisch toegenomen.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Jeroen Meulendijks, technical director van Addit. “Er is echt sprake geweest van een data-explosie, omdat echt alle details die op de een of andere manier te maken hebben met een te bouwen machine tegenwoordig worden vastgelegd. Dat is op zich een goede zaak, want dat komt de kwaliteit van het eindproduct ten goede, maar vereist wel dat wij de juiste stappen nemen om het overzicht te houden. Vandaar dat we in 2016 de beslissing hebben genomen om te investeren in een oplossing voor datamanagement. Daarbij hebben we eerst gedegen onderzoek gedaan om te zien wat nu voor ons de beste oplossing zou zijn, want de implementatie van een dergelijk systeem is te ingrijpend om over één nacht ijs te gaan. Het werd ons toen snel duidelijk dat een investering in een PLM-systeem niet alleen koppeling met ons CAD-systeem vereiste, in ons geval Creo Elements Direct Modeling, maar ook met ons ERP-pakket.

Addit

Addit is een internationaal opererende process supplier, contract manufacturer en system supplier van precisieplaatwerkdelen en -producten, modules, systemen, complete apparaten en machines voor Original Equipment Manufacturers. Het bedrijf biedt daarnaast ook aanvullende diensten aan, zoals productontwikkeling en logistieke dienstverlening. De onderneming beschikt over meer dan dertig jaar ervaring in het realiseren van toeleveringsprojecten voor ontwikkelaars van zeer uiteenlopende producten, van printers, kopieeren scanapparatuur tot speelautomaten en kantoormeubilair.
In de rol van systeemleverancier die bouwt, assembleert en complete machines levert, heeft Addit te maken met grote hoeveelheden ontwerpgegevens en een uitgebreide supply chain.

Smart Factory 4.0 bij Addit Sheet Metal & Contract Manufacturing

En dat vergt digitalisering, in casu de aanschaf en implementatie van nieuwe, goed geïntegreerde software en hardware.
ÉÉN WAARHEID
Onder de noemer Smart Factory 4.0 zijn inmiddels PDM (PRO.FILE) en ERP (Ridder iQ) geïmplementeerd en geïntegreerd.
Door integratie van alle software hoeft data nog maar één keer te worden ingevoerd. Zo zorgt Addit Sheet Metal & Contract Manufacturing ook dat overal in het proces met één en dezelfde tekening gewerkt wordt. Er geldt nog maar één waarheid.
Lees het gehele artikel ( Bron Link Magazine - 6 2021 ) :

Ook relevant: