Procesmanagement

Van documentbeheer naar procescontrole

Organisaties hebben vaak te maken met een groot aantal processen en dat er veel verschillende taken binnen een proces uitgevoerd worden. Processen die iedereen kent zijn het aanvragen van een offerte, het aanvragen of vernieuwen van een certificaat of vergunning, een serviceaanvraag of, op productontwikkelingsniveau, een wijzigingsaanvraag die leidt tot een product aanpassing. Al deze processen in ons dagelijks werk zijn te vertalen naar repeterende en vast omlijnde stappen en structuren waardoor deze processen zich uitstekend lenen voor automatisering. Processen op basis van IT-systemen zijn betrouwbaarder en sneller. Ze zijn vooral zinvol bij processen met veel deelnemers, bij steeds terugkerende stappen of wanneer naleving van wetten en regels verplicht is.
Met PRO.CEED start en documenteert u deze processen en voegt u voor elke taak de vereiste gegevens en documenten toe.

Procesmanagement

Wat is Procesmanagement

Procesmanagement omvat het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van processen binnen een onderneming om efficiëntie, effectiviteit en afstemming met de bedrijfsdoelstellingen te waarborgen.. Procesmanagement is cruciaal voor het stroomlijnen van activiteiten en taken, het reduceren van kosten en verbeteren van klanttevredenheid.

Wat is Procesmanagement software

Processen binnen technische bedrijven worden veelal begeleid door grote hoeveelheden gegevens en documenten. Met een PLM-oplossing kunnen processen en de bijbehorende documenten end-to-end worden beheerst. Vanaf het moment dat de order binnenkomt tot aan de ontwikkeling, productie en verkoop van het product hebben alle betrokkenen gecontroleerd toegang tot een uniforme centrale productdatabase. Elke taak hoort wederom bij een proces of project dat gecontroleerd binnen een gepland tijdsbestek wordt voltooid. Hiermee is de stap van documentbeheer naar procescontrole voltooid.

Waarom heeft u Procesmanagement nodig

De centrale vraag voor technische bedrijven is: Bij welke PLM-processen is automatisering rendabel en zinvol? Moeten PLM-processen met IT-oplossingen worden beheerst of niet? Het antwoord op deze vragen wordt onder andere bepaald door het aantal cycli en gebruikers en de zwaarte van de compliance-eisen. Zodra de PLM-processen met het grootste automatiseringspotentieel zijn geïdentificeerd, is het raadzaam om te kijken of er al een geautomatiseerd best practice-proces bestaat dat aansluit op de eigen eisen en wensen.

Onze PRO.FILE software: PRO.FILE PRO.CEED

Processen automatiseren en de impact monitoren. Om belangrijke processen met succes te blijven verbeteren, moeten ze worden bewaakt en geanalyseerd. Taakmappen, processen en projecten die zijn gerelateerd aan een specifieke usecase , zoals bijvoorbeeld changemanagement of risico- en contractmanagement, worden in PRO.FILE PLM geautomatiseerd en beheerst met PRO.CEED. Het automatiseert en versnelt alle PLM-gerelateerde processen en maakt productlifecyclemanagement binnen uw onderneming zo meetbaar efficiënter. PRO.CEED geeft u meer controle over technische projecten en de hiermee verbonden documenten op basis van de geïntegreerde project- en documentstructuur.

Voor wie is PRO.FILE PLM geschikt?

Onze PRO.FILE PLM software wordt wereldwijd toegepast door bedrijven binnen de maakindustrie/Industriële productie in volgende sectoren:

✅ Automotive
✅ Machine- en apparatenbouw
✅ Medische apparatuur
✅ Hightech Industry
✅ Industriële productie
✅ Olie en gas
✅ Offshore
✅ Scheepsbouw
✅ Heavy Equipment
✅ Aerospace
✅ Chemische sector

Waarom heeft u PRO.FILE procesmanagement met PRO.CEED nodig

Technische ondernemingen moeten hun projecten goed kunnen beheersen, bewaken en documenteren. Dit wordt steeds moeilijker door toenemende complexiteit, strakkere deadlines en de verplichte naleving van wetten en normen. Voor veel bedrijven wordt het een steeds grotere uitdaging om de controle te behouden en technische projecten tot een goed einde te brengen.
Met PRO.FILE en de PRO.CEED applicatiepakketten beschikken uw projectleden aan het begin van hun taak altijd over de meest actuele documenten en gegevens. De best-practice geconfigureerde applicatiepakketten bestaan uit formulieren, kant-en-klare processen, cockpits, rapporten en menu’s om de processen te bedienen waarmee projecten en processen worden bewaakt en beheerst. Dit is een goede oplossing voor wie snel aan de slag wil en geen tijd heeft voor lange advies- en implementatieprojecten.

✅ PRO.CEED applicatiepakketten verkorten de implementatie van uw specifieke processen.
✅ U hoeft uw PLM-processen dus niet opnieuw te ontwerpen
✅ U hebt op elk moment inzicht in de voortgang van uw processen en stelt eenvoudig vast of er problemen zijn.
✅ Onmisbare tool voor management, projectmanagement, engineering en proceseigenaren
✅ Met de geïntegreerde dashboards bewaakt u de status van elk proces en kunt u ingrijpen bij vertragingen of onderbrekingen.

Het digitaliseringsplatform PRO.FILE is dé oplossing voor uw Procesmanagement

In het digitaliseringsplatform PRO.FILE vloeien alle procesgegevens en -documenten in digitale vorm samen en worden ze vervolgens aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een helder inzicht in de processen rondom de totale levenscyclus van een product. Directe en functionele relaties worden zichtbaar en helpen wijzigingsconflicten te voorkomen. De Product Data Backbone vormt zo de ruggengraat voor alle digitale informatie die relevant is binnen processen. Zonder deze ruggengraat is een naadloze digitalisering van productontwikkeling en -beheer in technische bedrijven niet mogelijk. Het creëren van de PRO.FILE Product Data Backbone maakt geïntegreerd PLM en procesmanagement mogelijk.
Wij begeleiden u stap voor stap op weg naar efficiënter Product Lifecycle Management.
Van CAD-datamanagement naar een end-to-end PLM-oplossing.

Hoe ons digitaliseringsplatform PRO.FILE uw digitalisering strategie kan ondersteunen met PDM, DMS, PLM of CPQ ? Ga dieper op onze oplossingen in:

Overtuigd van de kracht van PRO.FILE ?

Plan een intakegesprek in. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact