Selo Food Processing & Packaging systems

"Selo versnelt en verbreedt automatiseringsslag, juist nu"
  • machinebouw
  • Benelux
selo-logo

Om steeds meer configure to order te gaan werken, besloot Selo te investeren in PRO.FILE PLM en parallel daaraan in Ridder IQ ERP.
Dit Twentse bedrijf, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van procesinstallaties en verpakkingssystemen voor de food-sector, groeit snel. Om deze groei beheersbaar te houden en klaar te zijn voor de toekomst heeft Selo gekozen voor de implementatie van PRO.FILE PLM en Ridder IQ ERP.
Medewerkers kunnen vanuit huis in de systemen, de gegevens worden goed geborgd en iedereen weet zeker dat hij in de laatste versie werkt.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

"Hoe meer je automatiseert, hoe flexibeler je bent"
Ook doorslaggevend om te investeren in PRO.FILE PLM was het doel om steeds meer configure to order te gaan werken. Voorafgaand aan de implementatie stelde Selo een blauwdruk op voor de inrichting van de systemen.
Je moet je artikelen gaan vastleggen conform een specifieke notatie en specifieke werkprocessen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het PLM- en ERP-traject parallel op te starten. Dat betekende een hoop huiswerk, maar je merkt dat we nu dichter bij de praktijk komen waardoor bepaalde keuzes in de blauwdruk zijn aangepast.’ verklaart directeur Willibrord Woertman’.
Naast PRO.FILE en Ridder werkt Selo met Inventor 3D CAD .

Selo Food Processing & Packaging systems

Selo ontwerpt en bouwt proces- en verpakkingssystemen voor de voedingsmiddelen-, dierenvoedings-, farmaceutische– en non food-industrie. Het draait bij Selo om klantspecifieke machines voor food processing voor multinationals en kleinere gespecialiseerde bedrijven over de hele wereld. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Nederland: Hengelo (Selo, foodprocessingmachines) en Oldenzaal (Omori Europe, verpakkingsmachines). De projecten worden vanaf de ontwerpfase tot en met het in bedrijf stellen van de systemen volledig door Selo verzorgd. Men heeft de disciplines technologie, automatisering, engineering, assemblage, installatie en after sales dan ook geheel in eigen hand.

Ook relevant: