Nijhuis Water Technology

"PRO.FILE als verbindende schakel in het Smart Customization proces bij Nijhuis Water Technology"
  • machinebouw
  • Benelux

Achterhoekse specialist op het gebied van watergebruik en terugwinning van grondstoffen implementeert PLM voor zuiver product- en projectbeheer. De behoefte aan schoon water neemt wereldwijd sterk toe en daarmee dus ook de vraag naar oplossingen voor waterbehandeling. De groei van Nijhuis Water Technologyuit Doetinchem weerspiegelt dit. Om op deze ontwikkeling in te kunnen spelen, heeft de internationale specialist op het gebied van watergebruik en terugwinning van grondstoffen zijn projectmanagement compleet gereorganiseerd. Als ondersteunende software koos het bedrijf voor het project gebaseerde ERP-systeem Trimergo in combinatie met het Product Lifecycle Management- systeem PRO.FILE. De implementatie van de PLM-oplossing werd verzorgd door het PRO.FILE Competence Center PLM Xpert in Bergambacht.
Nijhuis beschikt nu over de juiste tools om productgegevens gestructureerd te beheren en met een maximum aan standaardproducten efficiënt installaties op maat te leveren.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Toegang tot alle relevante informatie.
Na slechts driekwart jaar voorbereiding ging Nijhuis live met PRO.FILE. Met succes want de time-to-market van projecten is direct al drastisch verlaagd. Engineering kan nu voor de standaarden uit PRO.FILE putten en volgens het principe van Smart Customization een opdracht samenstellen. De volgende stap is het complete systems engineering hierin onder te brengen, inclusief het beheer van de delen die worden uitbesteed en de specials die worden ontworpen. Essentieel is het documentbeheer (DMStec), waarvoor PRO.FILE ook de functionaliteit biedt. In de sector olie & gas bij voorbeeld heeft Nijhuis te maken met honderden verschillende documenten als deliverables. Met PRO.FILE PLM kan Nijhuis hun status, de revisies en het vrijgaveproces bij houden.

Nijhuis Water Technology

Nijhuis Water Technology levert oplossingen voor duurzaam watergebruik en terugwinning van grondstoffen; alles van ontwerp tot onderhoud van installaties voor industrieën, stedelijke gebieden en nutsbedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 1904. In de jaren 70 begon het met de ontwikkeling van de flocculatie-flotatietechniek en is tegenwoordig wereldmarktleider op dit gebied. Klanten vragen echter steeds vaker om individuele totaaloplossingen. Daarom levert Nijhuis ook systemen voor biologische zuivering, nabehandeling, chemievrije waterbehandeling met ozon, terugwinning van grondstoffen als ammonium en vet, en biogasinstallaties. De onderneming heeft wereldwijd 240 werknemers, waarvan circa 50 engineers op het hoofdkantoor in Doetinchem.

„Alle kennis in de hoofden van onze mensen en in calculatietools wordt in PRO.FILE gestopt. Zo wordt het PLM-systeem de backbone van ons bedrijf.“ Barry Domhof, Production Manager Nijhuis.

Ook relevant: