Mokveld Valves BV

"We werken al meer dan 20 jaar met PRO.FILE. We wilden een oplossing voor Document Controllers én voor Engineers."
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux
  • medisch

'Het is ideaal als je gelijk de betreffende file kunt ophalen'

Over Mokveld Valves BV

Dit Goudse bedrijf is de grondlegger van de zoheten axiale afsluiter voor de olie- en gasindustrie. In de afsluiter zit een zuiger die in lijn beweegt met de as van de leiding. Mokveld Valves, viert dit jaar (2022) haar 100 jarig bestaan. Het bedrijf heeft haar sporen verdiend in typisch Goudse producten en maakte halverwege vorige eeuw een switch, waar het nog altijd de vruchten van plukt, door zich voor de gas-industrie – en ook de olie- en watersector – te richten op de ontwikkeling en productie van afsluiters. ‘Je kunt onze systemen het best vergelijken met een waterkraan’, vertelt Mokveld-ceo Stefan Weeber. ‘Je kunt ze heel precies openen en sluiten, en zo heel nauwkeurig de stroom door de leidingen reguleren.’ In de fabriek in Gouda rollen jaarlijks ongeveer tweeduizend van die afsluiters van de band. ‘Alles made to order’, zegt Weeber. Mokveld richt zich op afsluitersystemen met grote diameters en hoge drukken en doet dat in de gaswereld voor partijen zoals de NAM en Gasunie.

Over de keuze voor PRO.FILE en het doel voor ogen

Omdat de hoeveelheid documentatie per project over de jaren heen groeide van een goedgevulde map naar hele boekwerken tot zelfs dozen vol, en iedere klant verschillende wensen en eisen op tafel legde, werd het voor Mokveld een hele klus om alles perfect te krijgen. ‘Onze document controllers hadden een eigen database opgezet, maar het werd simpelweg te complex’, aldus Weeber. ‘Ook omdat die documenten vaak een paar keer op en neer gaan en je dus met verschillende versies te maken hebt. Ons eigen papieren archief begon gewoon vol te raken.’
Het moest makkelijker en beter. Dus ging het Goudse bedrijf een jaar of twintig geleden op zoek naar een professioneel documentmanagementsysteem (DMS) en kwam uit bij PRO.FILE.

PRO.FILE user vanaf het eerste uur

In de loop der jaren heeft Mokveld PRO.FILE steeds verder uitgerold binnen de organisatie. Zo maken naast de projectorganisatie en document controllers ook de engineeringafdeling en tekenkamer er gebruik van. Ook R&D, met de verschillende CAD/CAM-systemen, is erop aangesloten. ‘Dat maakt alles veel inzichtelijker’, aldus Weeber. ‘Omdat we weten wanneer iets binnenkomt, en wanneer iets moet worden verstuurd, kunnen we er veel beter op sturen. Kritiek op onze documentatie krijgen we ook bijna nooit meer.’ De afsluiters van Mokveld zitten vaak op kritische plaatsen in een installatie. Dat betekent dat de afsluiters een label hebben en de hele documentenstroom direct beschikbaar moet zijn voor service of onderhoud. ‘Dan is het ideaal als je gelijk de betreffende file kunt ophalen’, weet Weeber.

Bron: Link Magazine september 2022
Mokveld-ceo Stefan Weeber (links) en Hugo Botter van PLM Xpert kijken terug op een inmiddels langdurige samenwerking, gebaseerd op PRO.FILE. Beide bedrijven vieren dit jaar een jubileum – Mokveld bestaat 100 jaar en PLM Xpert 25 jaar.

PRO.FILE is een oplossing die snel evolueert

Mokveld kan zelf opties en functionaliteiten toevoegen.’ Weeber: ‘Die openheid is een belangrijke reden dat we voor PRO.FILE hebben gekozen. Dat PLM Xpert hier om de hoek zit, maakt de samenwerking extra fijn.’
Lees het gehele artikel :

Ook relevant:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact