IHI Hauzer Techno Coating

"IHI Hauzer Techno Coatings: we wilden een systeem waarmee we ook onze business- processen zouden kunnen stroomlijnen."
  • internationaal
  • machinebouw
  • automotive
  • Benelux

IHI Hauzer Techno Coating verving het oude PDM-systeem (ProductStream) voor PRO.FILE PLM en het oude ERP-systeem ( Acto ) voor Exact Globe. Het was wel veel, maar daardoor hoefde bij IHI Hauzer maar één keer alles overhoop. Het gelijktijdig implementeren van een ERP- en een PLM-systeem kostte veel hoofdbrekens en vergde meer tijd dan verwacht, maar bleef onder controle.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Dé aanleiding voor de hele operatie was de internationalisering van IHI Hauzer. De fabrikant van vapour deposition coatingmachines voor onder meer de automotive en de toolindustrie heeft tegenwoordig, behalve in Venlo, ook vestigingen in China,Japan en Spanje. ‘Het ERP-systeem – Acto – kon alleen de Nederlandse taal verwerken en alleen uit de voeten met het Nederlandse fiscale systeem. En als er toch een automatiseringslag gemaakt zou worden dan wilde men naast ERP ook een oplossing waarmee men de business- processen zouden kunnen stroomlijnen. Gekozen is voor het PLM-systeem PRO.FILE.

IHI Hauzer Techno Coating

Hauzer Techno Coating ontwikkelt en produceert machines en technologie voor het aanbrengen van coatings. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Venlo als familiebedrijf, is sinds 2008 onderdeel van de Japanse IHI Group en opereert wereldwijd. Hauzer levert technologie voor zowel decoratieve als industriële doeleinden. De verschillende coatings op metaal of plastic dienen bijvoorbeeld als bescherming tegen weersinvloeden. Verder worden coatings aangebracht op componenten in motoren en machines om de levensduur te verlengen en slijtage en wrijving te verminderen.
Momenteel werken in Venlo 120 mensen van wie bijna de helft in ontwikkeling en research. Het overgrote deel van de omzet haalt Hauzer buiten Nederland, onder meer via vier competence centers in Spanje, China en Japan. Tot de brede klantenkring behoren producenten van sanitair, auto’s, juwelen, elektronica, instrumenten.

IHI Hauzer bouwt met PLM Xpert aan één integraal werkende ERP-PLM oplossing waarmee het hele primaire bedrijfsproces wordt bestuurd

Ook relevant: