Hydrauvision

"Om exponentiële groei aan data goed te beheersen heb je PLM nodig, dat gaat niet via de conventionele verkenner"

Hydrauvision boekt met PRO.FILE PLM tijd- en kwaliteitswinst en daarnaast is PLM een krachtige tool voor tracebility en servitization.

Hydrauvision ontwikkelt en bouwt geavanceerde aandrijfsystemen. Om de bijbehorende, duizenden ontwerpbestanden goed te beheren en vlot vindbaar te maken is het in 2020 gestart met de implementatie van PRO.FILE.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Hydrauvision had een helder doel voor ogen toen twee geleden het selectieproject voor een PLM systeem werd gestart;
het boeken van tijd- en kwaliteitswinst voor producten en processen.

Hydrauvision ontwikkelt complexe producten en alleen al op Engineering groeide de hoeveelheid data exponentieel. Adri Overbeeke, Manager Engineering bij Hydrauvision: 'Om exponentiële groei aan data goed te beheersen heb je PLM nodig, dat gaat niet via de conventionele verkenner'. De keuze is gemaakt voor PRO.FILE PLM.

Hoewel Hydrauvision vol zat met orders, heeft het bedrijf het Corona jaar 2020 gebruikt om componenten, modules en producten in PRO.FILE in te brengen en te classificeren. PRO.FILE helpt om orders nu zoveel mogelijk op basis van Configure To Order in te vullen, ondanks dat in onze projecten veel klantspecifieke engineering (#ETO) voor komt vanwege de toepassing van onze producten in specifieke en bijzondere situaties binnen o.a. de Offshore.

PLM bij Hydrauvision - Videocast & Podcast

Beschikbaar: Videocast & Podcast van het interview door Martin van Zaalen met Adri Overbeeke en Rogier Geleijn van Hydrauvision en Hugo Botter van PLM Xpert Bekijk de trailer !

Lees het artikel ( bron LINK Magazine -2 / 2022 )

De onderwerpen tijdens dit interview:

  • Hydrauvision uit Schoondijke, inmiddels ervaringsdeskundige in PLM
  • Hoe Hydrauvision de afgeleide materialen en stuklijsten, contractinformatie, technisch constructiedossiers in PLM beheert en inzichtelijk maakt voor de gehele organsiatie
  • Groei in modularisatie & standaardisatie bij Hydrauvision; verder bouwen op basis van de kennis en kunde die in huis is en dit borgen in PLM.
  • PLM faciliteert Hydrauvison in het werken volgens model based design; de productie werkt daardoor nagenoeg papierloos.
  • PLM heeft veel potentie voor de gehele organisatie
  • What are the lessons learned
  • Succesvolle vervolgstappen maken met PLM richting taakgestuurd werken met milestones in processen en projecten, Document Control ter ondersteuning van de documentuitwisseling met subcontractors en klanten en hydraulic-, electrical- en software-engineering nog verder laten aansluiten.

Aanvraag videocast & podcast Hydrauvision

AVG

Door de informatie en de diensten op PLMXpert.nl te gebruiken gaat u akkoord met onze privacy policy en de voorwaarden hierin opgenomen.

Interview door Martin van Zaalen met Adri Overbeeke, Rogier Geleijn van Hydrauvision en Hugo Botter van PLM Xpert