HAVATEC

"Met PRO.FILE is de eerste stap naar Digital Twin gezet"
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux

PLM bij Havatec

Dyon Breugem-Zwijnenburg en Bas Verbunt van PLM Xpert zijn op weg naar Havatec te Nieuw-Vennep. Zij gaan in gesprek met de key users van PRO.FILE PLM bij Havatec over de inzet van PLM bij dit toonaangevende bedrijf op het gebied van de ontwikkeling en de productie van high-tech machines voor de inspectie en het verwerken van bloemen en bloembollen.

De volledige videocast PLM Bij Havatec is beschikbaar!
Naar de videocast

Meld u alvast aan voor het webinar van 18 november 2022:
PRO.FILE Case Study: PLM bij Havatec

Havatec zet binnen de organisatie in op een naadloos en samenwerkend geheel van engineering en productie. Het maken van productietekeningen, de inkoop van onderdelen, de assemblage, de kwaliteitscontrole en de aftersales/service zijn herkenbare identiteiten binnen het bedrijf met elk hun eigen verantwoordelijkheden. Havatec heeft PRO.FILE als automatiserings tool ingezet als centrale product data backbone.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Havatec had tijdens het gehele oriƫntatie traject richting PLM/PDM het doel helder en duidelijk voor ogen; starten binnen de Engineeringafdeling door de samenwerking van de engineers, versie/revisie beheer van CAD Modellen, tekeningen en stuklijsten te verbeteren. Daarnaast was men op zoek naar een werkelijke integratie van PDM met Ridder ERP. Stuklijsten, parts en documenten worden nu automatisch uitgewisseld met Ridder iQ.
Dankzij de EasyCon methode heeft PRO.FILE ervoor gezorgd dat Havatec zelf eenvoudig de bestaande data op eigen tempo konden importeren. Het was gelijk het moment om deze data op te schonen. Alle data en documenten staan nu in een centrale product databackbone, zonder duplicaten over de diverse afdelingen heen. Zo is de eerste stap naar een Digital Twin gezet!

HAVATEC

Havatec, gevestigd in Nieuw Vennep, is een toonaangevend bedrijf in de bloemensector en ontwikkelt en produceert high-tech machines voor de inspectie en het verwerken van bloemen en bloembollen. Havatec levert turn-key snijbloemen projecten gebaseerd op low-, mid- en high-tech concepten. De machines bevatten technisch geavanceerde besturingen en camerasystemen. Havatec is ooit gestart met met de ontwikkeling van machines voor de champignonsector. Al snel daarna ontwikkelde Havatec een geavanceerde machine voor het sorteren van bloembollen met behulp van X-ray techniek.

Ook relevant: