Heinen & Hopman

"PRO.FILE biedt ons structuur, van engineering tot service."
  • internationaal
  • machinebouw
  • scheepsbouw / offshore
  • Benelux

Heinen en Hopman is na een uitgebreide Proof of Concept overtuigd geraakt van de meerwaarde van PRO.FILE in de projecten en product lifecycle en heeft besloten PRO.FILE bedrijfsbreed uit te rollen met meer dan 250 gebruikers.*

Reinier van Schaik - Heinen & Hopman:

“We hebben al jaren goed contact met PLM Xpert. PRO.FILE biedt ons structuur, van engineering tot service. Na het volgen van de basistraining en het vullen met de data is het nu een manier van werken die inmiddels al goed tussen de oren zit in onze organisatie.”
Inmiddels is de livegang gevierd op Headquarters Heinen & Hopman te Bunschoten.
Foto: Reinier van Schaik, ICT Manager bij Heinen & Hopman vertelt tijdens de livegangsessie over de milesstones die zijn genomen, doelen die zijn bereikt en welke stappen in de toekomst genomen gaan worden.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Bij Heinen en Hopman werden tot op heden verschillende deelsystemen naast elkaar gebruikt om alle data en processen te managen. Men wilde een ware digitaliseringslag maken. Samen met PLM Xpert is in zeer korte tijd een pilot use case opgeleverd met de volgende rode draad. Één bron van de waarheid, hergebruik van technische informatie voor alle afdelingen (o.a. Engineering, Service en Spare parts). Daarnaast was het punt van integratie van de diverse business applicaties van groot belang (o.a. MS Outlook, MS Office, CAD en ERP voor logistiek en service).

Heinen & Hopman

Heinen & Hopman is een toonaangevende specialist in de maritieme sector en biedt kwaliteit en service van wereldklasse op het gebied van airconditioning, ventilatie, centrale verwarming, koeling en mechanische ventilatie. Heinen en Hopman heeft wereldwijd meer dan 10.000 schepen geleverd. Heinen & Hopman staat bekend om het vooruitdenken en om het bedenken van echte innovatieve systemen en oplossingen.

Ook relevant: