Levenscyclus

PRO.FILE Product Lifecycle Management; PLM processen beheersen en automatiseren

Het succes van uw onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf.
PRO.FILE is de no-nonsense oplossing voor het Product Lifecycle Management (PLM) proces voor industriële organisaties en biedt een bedrijfsbrede oplossing voor het beheer van productdata over de hele levenscyslus van het product (van ontwerp tot end-of-life). PDM, PLM, DMStec en archiveren in één systeem dat al uw ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van uw eigen productstructuur en waarbinnen u zelf regelt op welke manier u uw documenten beheert en beheerst. De basisonderdelen zijn een elektronische vault/ database voor het opslaan van alle product data, productstructuren en stuklijsten en engineeringsdata (CAD). De toegang tot de data in het verloopt via een Grafische User Interface (GUI) en wordt beveiligd en gecontroleerd via gebruikersrechten. Door middel van het toekennen van digitale lifecycles/workflows wordt de status van de data vastgelegd en wordt per document bepaald wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of het toegestaan is om een revisie te maken of een wijziging in de data uit te voeren. Omdat alle informatie in een database wordt opgeslagen is het terugvinden van data en hergebruik van onderdelen steeds vaker en doeltreffender toe te passen.

ERP Integratie

Door CAD en ERP te integreren wordt gewaarborgd dat de werkoverdracht snel, soepel en probleemloos verloopt.

Synchroniseer stuklijsten en projectstructuren automatisch door uw PDM-systeem met uw ERP-oplossing te integreren en maak zo een einde aan de omslachtige handmatige invoer van onderdelen. U bespaart niet alleen tijd, maar kunt de inkoopafdeling voortaan ook van correcte informatie voorzien als input voor inkooporders. PRO.FILE beschikt over koppelingen met de meest prominente ERP systemen. Waardoor een naadloze verbinding wordt gerealiseerd tussen afdelingen zoals administratie, management, ontwerpafdeling en productie. Mede dankzij de open architectuur biedt PRO.FILE de mogelijkheid om data in real-time uit te wisselen tussen alle afdelingen. PRO.FILE kan een sleutelrol spelen in het met elkaar verbinden van de productie afdeling en de engineering afdeling. Met PRO.FILE zijn alle belangrijke gegevens omtrent projecten, product data, samenstellingen, BOM lijsten, CAD modellen, technische tekeningen direct op te vragen in het ERP systeem.

 • Multi-CAD en multi-ERP
  Ondersteunt de belangrijkste MCAD- en ECAD-systemen. Voorzien van betrouwbare ERP-interfacing voor naadloos op elkaar aansluitende processen.
 • Integrale oplossing
  De alles-in-één-oplossing voor PDM en DMStec, een nieuwe categorie DMS-oplossingen speciaal toegesneden op technische ondernemingen.
erp-syst

De meerwaarde van PRO.FILE:

 • PRO.FILE draagt zowel artikelgegevens als stuklijsten 1 op1 automatisch over naar het ERP systeem.
 • De PRO.FILE ERP Server connector biedt de ERP gebruiker de nodige informatie voor productie voor de planners en inkopers.
 • PRO.FILE verstrekt deze informatie aan ontwerpers, zonder dat er ERP toegang voor vereist is.
 • De overdracht van stuklijsten en materialen naar het ERP systeem via Excel sheets verloopt soepel en snel
 • Onderdelen met lange levertijd kunnen tijdig worden ingekocht
 • Engineers weten welke onderdelen courant en snel beschikbaar zijn en wat ze kosten.
 • Geen ontstaan van ergenis of tijdsverlies door het moeten doorvoeren van aanpassingen achteraf vanwege logistieke redenen
 • De integratie tussen PRO.FILE en ERP-systemen is gebaseerd op een generieke standaard waarmee koppelingen gebaseerd op XML of Microsoft BizTalk Server worden gerealiseerd.

Resultaten:

 • Niet productieve uren en fouten worden vermeden.
 • Doorlooptijd van engineering tot productieplanning en inkoop wordt verkort.

Meer weten?
Maak uitgebreid kennis met Team PLM Xpert

Neem contact met ons op

Meer oplossingsrichtingen binnen PRO.FILE:

Powered by: