BOM management. Van E-BOM naar M-BOM.

  • PRO.FILE Webinar

Tijdens het proces van ontwikkeling tot productie worden er vaak meerdere varianten van de stuklijst gebruikt. Terwijl engineers voornamelijk met Engineering Stuklijsten, de EBOM’s, werken vertrouwen medewerkers op de productievloer sterk op Productie Stuklijsten, de MBOM’s.
‘Het gevecht om de stuklijst’ en de complexiteit van het BOM-proces binnen technische ondernemingen beïnvloedt op diverse vlakken de bedrijfsprestaties. In dit webinar gaan we in op deze uitdaging en laten zien hoe goed beheer van de Engineering BOM (EBOM) en de Manufacturing BOM (MBOM) u een voorsprong geeft in uw verbeterprocessen.

Locatie
Remote: vanachter uw eigen bureau
Datum
12/05/2023 09:00 - 09:45
Duur
45 minuten

Beheer van de stuklijsten wordt steeds belangrijker om het proces van ontwerp naar productie snel en foutloos te laten verlopen, kosten onder controle te houden en om de time-to-market te versnellen.
Maar hoe pak je dat aan en waar begin je om groeiende stuklijsten goed te beheren als je weet dat de ontwerp- en productieafdeling er vaak verschillende BOM’s op nahouden ?

Proceseisen en samenwerken met een focus op het geautomatiseerd genereren van stuklijsten uit de verschillende disciplines van productengineering (mechanica, elektra, elektronica, software, services) stellen interdisciplinaire stuklijsten steeds meer centraal.

Maak gebruik van onze know-how over de ‘Stuklijstlevenscyclus- multi-BOM’ en meld u aan voor dit webinar

Onderwerpen tijdens dit webinar:

  • Wie heeft de leiding? De vraag ‘wat met de EBOM en de MBOM ?’ ontstaat vaak bij de ERP discussie maar wat is de rol van PLM/PDM?
  • De invloed van de BOM op de bedrijfsprestaties; BOM-synchronisatieproblemen kunnen leiden tot fabricageproblemen en kostbare engineering- als fabricagewijzigingen
  • De aanpak
  • PRO.FILE Praktijkvoorbeelden
  • Samenvatting, vragen en antwoorden

Aanmelden voor dit webinar kan via het onderstaande aanmeldformulier.
Online kennisoverdracht door de PLM Xperts.

Locatie: remote - vanachter uw eigen computer

Inschrijvingsformulier

Contact informatie

Overige deelnemers

Opmerking

AVG

Door de informatie en de diensten op PLMXpert.nl te gebruiken gaat u akkoord met onze privacy policy en de voorwaarden hierin opgenomen.