Stork Thermeq - A Fluor Company

"Iedereen werkt met dezelfde data dankzij PRO.FILE PLM"
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux

Stork Thermeq, gevestigd in Hengelo, heeft PRO.FILE geïmplementeerd als PDM/ PLM systeem. Na een grondig onderzoek heeft de meerwaarde van PRO.FILE de doorslag gegeven en is Stork Thermeq overgestapt van hun huidig PLM systeem naar PRO.FILE. Stork Thermeq is een van de bedrijven van Stork. Het bedrijf ontwikkelt en produceert deaerators, burners en boiler pressure parts en assisteert haar klanten bij het verlagen van emissies en gebruik van fossiele brandstoffen.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Stork Thermeq had een helder doel voor ogen; dezelfde data en documenten voor iedereen. Medewerkers van verschillende afdelingen en met verschillende functies moeten allemaal met één waarheid werken.
Inmiddels is PRO.FILE, als Product Data Backbone, de verbindende schakel tussen Engineering, Projectmanagement, Inkoop en Services binnen Stork Thermeq. Alle documenten worden één keer opgeslagen, waardoor dubbele versies zijn uitgesloten. In het datamigratie- traject van het huidig PLM systeem naar PRO.FILE is Stork Thermeq voortvarend aan de slag gegaan met o.a. de ondersteuning van de PRO.FILE Import XL.
PRO.FILE is geïntegreerd met de CAD- en ERP systemen (respectievelijk Inventor en Infor LN) bij Stork Thermeq. Deze systemen ondersteunen direct het primaire proces, en door deze integrale oplossing zijn veel handelingen geautomatiseerd. Ook biedt PRO.FILE de ondersteuning voor het werken met tags in Plant 3D Design door middel van AutoCAD P&ID. De inzet van PRO.FILE richt zich naast Product Data Management ook op Document Management binnen projecten. Als Product Data Backbone vormt PRO.FILE de basis bij uitstek voor het duurzaam implementeren van de verdere PLM-processen binnen Stork Thermeq.

Stork Thermeq

Stork Thermeq B.V. richt zich op de engineering, productie, service, ombouw en onderhoud van:

  • Ontgassers – De Stork Spray Type Ontgasser met een gepatenteerd ontwerp.
  • Low Nox – Branders inclusief ombouwprojecten van ketels en branders
  • Boilers - Een totaalpakket aan services voor op maat gemaakte boilersystemen
  • Energy Efficiency – Gericht op restwarmte terug winning, procesinnovatie en nieuwe brandstoffen

Deze producten worden in Hengelo ontwikkeld en geproduceerd. Belangrijke opdrachtgevers van Stork Thermeq zijn internationale bedrijven in de energieproductie, EPC’s, industriële energieinstallaties en afvalverwerkingsbedrijven.

Ook relevant: