Marvu foodprocessing equipment

"Stiekem zijn we er best een beetje trots op dat we een van de eersten waren die PRO.FILE met ERP hebben gekoppeld."
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux

Gestage groei dwong Marvu foodprocessing Equipment na een tijdje om over te schakelen van een centrale naar een gedecentraliseerde organisatiestructuur. Automatisering was hiervoor een erg handig hulpmiddel, zegt algemeen directeur en oprichter-eigenaar Marc Vulders. "Wij waren de eersten die de koppeling tussen PRO.FILE en Ridder iQ hebben gelegd. Dat scheelt ons ruim zestig uur per week, vooral in de werkvoorbereiding."

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Concreet betekende dit dat Marvu naast een eerder aangekocht CAD-pakket (SolidWorks) een ERP-systeem (eerst Ridder R8, later Ridder iQ) ging implementeren. Dit werd gevolgd door de integratie van PRO.FILE met ERP. Alle relevante gegevens die nodig zijn om de ontwikkel- en fabricageprocessen in realtime te monitoren en te beheren, zijn beschikbaar en maken het mogelijk aanzienlijk sneller en kostenefficiënter te werken. PRO.FILE stelt Marvu in staat om standaarden en single-source modulaire oplossingen te ontwikkelen en inzicht te geven in versiebeheer en zo te werken met een configure-to-order (CTO) strategie.

‘PRO.FILE stelt Marvu in staat om standaarden en singlesource modulaire oplossingen te ontwikkelen en versiebeheer inzichtelijk te maken en zo configure-to-order ( CTO ) te werken.

Dhr. Marc Vulders, managing director

Marvu foodprocessing equipment

Marvu is gespecialiseerd in interne transportsystemen in de voedselverwerkende industrie en produceert transportsystemen en speciaalmachines voor brood- en banketbakkerijen, voor de vleesverwerkende- , visverwerkende-, convenience-, agf- en zuivelindustrie. Met gedrevenheid verbindt Marvu de losse processtappen in productielijnen tot één soepel lopend geheel. Marvu verzorgt het gehele traject; van advies, ontwerp, productie, assemblage en in bedrijfstelling tot en met service en revisie voor zowel één specifieke machine als voor een complete productielijn op maat.

Ook relevant: