DE MAKERS VAN MORGEN - PLM op de werkvloer

 • PRO.FILE Webinar
 • Meet the Xperts

Wijzigingsbeheer tot en met de digitale werkinstructies op de werkvloer

Deze editie van DE MAKERS VAN MORGEN laat zien hoe u met PLM tot en met de werkvloer snel en kostenefficiënt inspeelt op de veranderende marktvraag. 3DValue & PRO.FILE vormen de
gemeenschappelijke gegevensbasis voor interdisciplinair werken.
Digitaliseren stopt niet bij de werkvloer.

Datum
06/10/2022 09:00 - 10:30
Tijd
09:00 AM - 10:30 PM

Het ontwikkelen en produceren van technische producten wordt, door de voortschrijdende digitalisering, steeds complexer en het afdeling-overschrijdend en end-to-end werken is een uitdaging. Alle afdelingen zijn allemaal verbonden met elkaar en moeten als samenhangend geheel worden beschouwd. Essentieel hierbij is dat de onderlinge afhankelijkheden van data en documenten, bijvoorbeeld bij wijzigingen, worden beheerst. Dus ook van werkinstructies. Dit is PLM op de werkvloer.

Tijdens DE MAKERS VAN MORGEN zoomen we in op wat een integrale en digitale product data backbone kan betekenen voor de informatie-uitwisseling tussen Engineering en Productie. Aan de hand van een wijzigingsproces laten we zien hoe u morgen kunt werken met uw digitale werkinstructies want digitaliseren stopt niet bij de werkvloer. We doen dit aan de hand van een
interessante live use-case demonstratie en een customer case: Itho Daalderop-
Climate for life

De sleutel tot optimalisatie?
Informatie-uitwisseling tussen disciplines op basis van one single version of the truth

Kwaliteit en efficiëntie in ontwikkeling en productie verhogen door middel van de inzet van één bron, één waarheid. Met PLM changemanagement: processen automatiseren en de impact monitoren met aansluiting naar de werkvloer en digitale werkinstructies. Volledig traceerbaar instructies maken en digitaal delen – van begin tot het eind.

Wat komt er aan bod tijdens DE MAKERS VAN MORGEN - PLM op de werkvloer:

 • We analyseren de huidige manieren van werken en waar de uitdagingen optreden en een bottleneck vormen in het proces van Engineering richting werkinstructies
 • Vervolgens belichten we waar efficiëntie ontstaat door integraal changemanagement vanuit PRO.FILE PLM.
 • Aan de hand van een Change Flow wordt een geometrische wijziging binnen Solidworks doorgevoerd en maken we inzichtelijk hoe een wijzigingsproces verloopt naar de werkinstructies voor de Productie door integratie tussen PRO.FILE & 3DValue.
 • Zichtbaar worden de stappen in het CAD model met betrekking tot de wijziging, het resultaat en de managed version van Parts en Assemblies.
 • We zien hoe een operator gebruik maakt van de laatste digitale versie van de werkinstructie die is aangereikt door Engineering / Werkvoorbereiding via PRO.FILE PLM.
 • Hoe de invoering van PRO.FILE PLM over deze disciplines in de praktijk verloopt en welke uitdagingen je daar bij tegen kunt komen.

Meld u aan! Wij verheugen ons op uw deelname!
meer informatie en aanmelden

3DValue & PRO.FILE: digitalisatie tot en met de werkvloer

 1. 3DValue
  3DValue is een eenvoudig te gebruiken software applicatie voor het creëren, onderhouden en publiceren van digitale werk- instructies op de werkvloer. Samen met de uitgebreide registratie en rapportage mogelijkheden is deze oplossing het fundament van The Paperless Factory. Met een ondernemend team, in-house development en excellente support staat 3DValue garant voor continuous improvements van ontwikkelingen binnen The Paperless Factory.
 2. PRO.FILE PLM
  PRO.FILE is een PLM/PDM/DMStec digitalisatie-oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product. De toepassing biedt end-to-end beheer en inzicht in bedrijfsprocessen en kan met de belangrijkste CAD- en ERP-systemen worden geïntegreerd. Als Product en Document Data Backbone is PRO.FILE de perfecte basis voor het duurzaam implementeren van PLM-processen. PRO.FILE laat zich snel en eenvoudig implementeren en is daarmee ideaal voor het MKB en grotere bedrijven uit het middensegment.
 3. Customer Case: Itho Daalderop-Climate for life
  Itho Daalderop ontwikkelt en produceert in haar fabriek in Tiel duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen om een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat te creëren . Door gebruik te maken van slimme, innovatieve technieken en hoogwaardig duurzaam materiaal, gaan comfort, gezondheid, duurzaamheid én betaalbaarheid hand in hand. Dat Itho innovatief voorloper is met het oog op producten voor energieneutraal wonen komt samen in de slogan: Climate for life. Vanuit de visie, die zich richt op duurzaamheid, gezondheid en comfort in de woonomgeving, is Itho continu bezig met innovatie. Dat zijn nieuwe producten en baanbrekende concepten, maar ook verbeteringen van het bestaande assortiment. Itho zet volledig in op digitalisatie met 3DValue voor digitale werkinstructies en PRO.FILE data-en documentmanagement.

Inschrijvingsformulier

Contact informatie

Overige deelnemers

Opmerking

AVG

Door de informatie en de diensten op PLMXpert.nl te gebruiken gaat u akkoord met onze privacy policy en de voorwaarden hierin opgenomen.

Schrijf u direct in ! Deelname is gratis