Vraagstukken

PRO.FILE is de oplossing voor actuele data management vraagstukken binnen de Maakindustrie.
Het is de onmisbare tool voor uw proces van ETO naar CTO, Smart Customization, Mechatronics en voor het digitaliseren van uw product data. Onze focus is uw behoefte.

Waar staat u nu? Waar wilt u naartoe? Wij begeleiden u stap voor stap op weg naar efficiënter Product Lifecycle Management. Van CAD-datamanagement naar een end-to-end PLM-oplossing. Bij ons bent u in goede handen dankzij alle oplossingsrichtingen binnen PRO.FILE.

Op deze pagina gaan we op de meest actuele vraagstukken in.
U kunt ook direct naar onze oplossingsrichtingen kijken op onze oplossingspagina.

Mechatronics

De PRO.FILE Product Data Backbone bundelt het alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product

Mechanica en elektronica zijn altijd al twee totaal verschillende werelden geweest met elk hun eigen denkwijzen en oplossingen. Ze werken elk met ander gegevens- en productstructuren en maken gebruik van gescheiden auteurssoftware en databases. Hierdoor, maar ook doordat beide disciplines niet parallel werken, is onderlinge afstemming erg lastig. Daar waar MCAD en ECAD op elkaar aansluiten, worden nog veel taken met de hand uitgevoerd. Engineers delen inbouwgegevens, kabellengtes of stekkeraansluitingen via Excel-tabellen of per e-mail.
Een Voorwaarde om deze twee werelden te verbinden is dan ook dat het PDM/PLM-systeem MCAD- en ECAD-gegevens in een gemeenschappelijke database beheerd moeten worden.

PRO.FILE is het dataplatform bij uitstek voor interdisciplinair werken in de mechatronica!

 • PRO.FILE beheerst productgegevens- en informatiestromen over de grenzen van afdelingen heen en functioneert zo als brug.
 • Dankzij PRO.FILE maakt het niet uit als de afdelingen op verschillende locaties werken.
 • Als Product Data Backbone bundelt het alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product in één gemeenschappelijke stuklijst.
 • Alle bijbehorende documenten worden samen in de database opgeslagen en zijn via een gebruikersinterface toegankelijk.
 • PRO.FILE garandeert een zuiver en naadloos proces vanaf de ontwikkeling tot aan de overdracht aan het ERP-systeem.
 • Mechanische engineers kunnen bij het ontwerpen van de behuizing de geplande elektronische lay-out bekijken.
 • Elektro-ingenieurs kennen de afmetingen van de behuizing en weten waar de boorgaten zitten waarop een printplaat moet worden bevestigd.
 • De integratie CAE / E-CAD met PRO.FILE zorg ervoor dat een E-ontwerp onderdeel wordt van het project, product en via PRO.FILE in het vrijgave proces naar logistieke afhandeling (middels ERP) wordt opgenomen

Lees meer over Mechatronics

Dieper ingaan op onze oplossingen:

 • Meer informatie over Archiving/Compliance/Document- en emailbeheer/Hoge beschikbaarheid/ Visualisatie en Wijzigingsbeheer vindt u in: Documentenstroom
 • Meer informatie over CAD Data Beheer/Classificatie en varianten/ERP Integratie/ Mechatronics/Smart Customization vindt u in:
  Product Data
 • Meer informatie over Compliance/Wijzigingsbeheer/Workflow & Process Management vindt u in:
  Processen
 • Meer informatie over Autorisatie & Controle/Document-en emailbeheer/Projectbeheer/PROOM/Wereldwijd samenwerken vindt u in:
  Projecten
  Meer informatie over Product life cycle management vindt u in:
 • Levenscyclus

Meer weten?
Maak uitgebreid kennis met Team PLM Xpert

Neem contact met ons op
PLM Xpert - We are your PRO.FILE Competence Center

Meer oplossingsrichtingen binnen PRO.FILE:

Powered by: