Vraagstukken

Als PRO.FILE Competence Center kennen wij de actuele data management vraagstukken binnen de Maakindustrie. Op deze pagina gaan we op de meest actuele vraagstukken in.

Een Product Data Backbone is de onmisbare tool voor uw proces van ETO naar CTO, Smart Customization, Mechatronics en voor het digitaliseren van uw product data.
Onze focus is uw behoefte.

Waar staat u nu? Waar wilt u naartoe? Wij begeleiden u stap voor stap op weg naar efficiënter Product Lifecycle Management. Van CAD-datamanagement naar een end-to-end PLM-oplossing. Bij ons bent u in goede handen met de inzet van de integrale data management oplossing, PRO.FILE, binnen al onze oplossingsrichtingen.

U kunt ook direct naar onze oplossingsrichtingen kijken op onze
Oplossingspagina

Mechatronics

Hoe bundelt u alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product?

Kijk ons webinar over dit onderwerp terug

Mechanica en elektronica zijn altijd al twee totaal verschillende werelden geweest met elk hun eigen denkwijzen en oplossingen. Ze werken elk met ander gegevens- en productstructuren en maken gebruik van gescheiden auteurssoftware en databases. Hierdoor, maar ook doordat beide disciplines niet parallel werken, is onderlinge afstemming erg lastig. Daar waar MCAD en ECAD op elkaar aansluiten, worden nog veel taken met de hand uitgevoerd. Engineers delen inbouwgegevens, kabellengtes of stekkeraansluitingen via Excel-tabellen of per e-mail.
Een voorwaarde om deze twee werelden te verbinden is dan ook dat het PDM/PLM-systeem MCAD- en ECAD-gegevens in een gemeenschappelijke database beheerd moeten worden.

Wij verbinden Mechanica en Elektronica in uw organisatie met de inzet van PRO.FILE

  • Als Product Data Backbone bundelt het alle mechanische, elektronische, elektrische, hydraulische, pneumatische en software-elementen van een product in één gemeenschappelijke stuklijst.
  • Alle bijbehorende documenten worden samen in de database opgeslagen en zijn via een gebruikersinterface toegankelijk.
  • Mechanische engineers kunnen bij het ontwerpen van de behuizing de geplande elektronische lay-out bekijken.
  • Elektro-ingenieurs kennen de afmetingen van de behuizing en weten waar de boorgaten zitten waarop een printplaat moet worden bevestigd.
  • De integratie CAE / E-CAD met PRO.FILE zorg ervoor dat een E-ontwerp onderdeel wordt van het project, product en via PRO.FILE in het vrijgave proces naar logistieke afhandeling (middels ERP) wordt opgenomen

Lees meer over Mechatronics
Kijk de webinar terug

Dieper ingaan op onze oplossingen:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact
Advies nodig? Neem contact op