Levenscyclus

PRO.FILE Product Lifecycle Management; PLM processen beheersen en automatiseren

Het succes van uw onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf.
PRO.FILE is de no-nonsense oplossing voor het Product Lifecycle Management (PLM) proces voor industriële organisaties en biedt een bedrijfsbrede oplossing voor het beheer van productdata over de hele levenscyslus van het product (van ontwerp tot end-of-life). PDM, PLM, DMStec en archiveren in één systeem dat al uw ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van uw eigen productstructuur en waarbinnen u zelf regelt op welke manier u uw documenten beheert en beheerst. De basisonderdelen zijn een elektronische vault/ database voor het opslaan van alle product data, productstructuren en stuklijsten en engineeringsdata (CAD). De toegang tot de data in het verloopt via een Grafische User Interface (GUI) en wordt beveiligd en gecontroleerd via gebruikersrechten. Door middel van het toekennen van digitale lifecycles/workflows wordt de status van de data vastgelegd en wordt per document bepaald wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of het toegestaan is om een revisie te maken of een wijziging in de data uit te voeren. Omdat alle informatie in een database wordt opgeslagen is het terugvinden van data en hergebruik van onderdelen steeds vaker en doeltreffender toe te passen.

Workflow & Process management

Zet de processen en procedures in uw organisatie om in beheersbare workflows en gereguleerde processtappen.

Met PRO.FILE Procesmanagement is het mogelijk om frequent voorkomende processen te stroomlijnen en te automatiseren. Waarom processen automatiseren?
Waar veel bedrijven tegenaan lopen zijn vertragingen in communicatie tussen werknemers en tussen afdelingen met als gevolg dat de doorlooptijd van een taak te lang is en dat deadlines niet gehaald worden. Taken worden vaak aangemaakt in MS Outlook en er is hierbij geen mogelijkheid om taken te delegeren, escalaties toe te kennen of documenten onderdeel te maken van een project. Het is echter essentieel dat de benodigde documenten bij een taak, op het geplande tijdstip, beschikbaar zijn om te voorkomen dat zoeken veel tijd in beslag neemt.

Met PRO.FILE beheert en documenteert u al uw bedrijfsprocessen. Met PRO.FILE Proces management heeft u toegang tot alle sjablonen, formulieren, inkomende documenten en CAD- modellen die u nodig heeft bij het begin van een proces. Alle data is vanaf het begin tot het eind van het proces direct beschikbaar en met de Escalatie Management functionaliteit blijft er geen taak onvoltooid.
PRO.FILE Proces Management geeft u grip op uw bedrijfsprocessen en maakt het makkleijk om te voldoen aan geldende voorschriften en normen.

PRO.FILE Proces Management geeft u overzicht omdat alle processen in kaart zijn gebracht.

  • U beschrijft met Microsoft Visio uw processen door stap voor stap alle parallelle en/of opeenvolgende taken vast te leggen waardoor het voor de gebruiker makkelijker is om de logisitiek van het proces te volgen
  • Met PRO.CEED start en documenteert u deze processen en voegt u voor elke taak de vereiste gegevens en documenten toe. Na voltooing van het proces ontvangt u de definitieve versies van de documenten en de deliverables.
  • Met de geïntegreerde dashboards bewaakt u de status van elk proces en kunt u ingrijpen bij vertragingen of onderbrekingen.
  • Uw voordelen : transparantie in uw bedrijfsprocessen en in voorschriften, normen en wet-en regelgeving, verbetering van de levertijden in uw projecten, de mogelijkheid om gereglementeerde markten te bedienen.

De meerwaarde van PRO.FILE:

  • PRO.FILE Procesmanagement controleert en beveiligt processtappen.
  • PRO.FILE Compliance ondersteunt bedrijven bij de naleving van dwingende voorschriften.
  • PRO.FILE escalatiebeheer wijst op mogelijk overschrijden van de planning.
  • PRO.FILE slaat automatisch alle project-relevante documenten op en assisteert bij het uitleveren.

Resultaten:

  • U kunt voldoen aan kwaliteitseisen in gereguleerde markten
  • Er is meer transparantie en naleving van de planning in projecten.

Meer weten?
Maak uitgebreid kennis met Team PLM Xpert

Neem contact met ons op

Meer oplossingsrichtingen binnen PRO.FILE:

Powered by: