Levenscyclus

PRO.FILE Product Lifecycle Management; PLM processen beheersen en automatiseren

Het succes van uw onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf.
PRO.FILE is de no-nonsense oplossing voor het Product Lifecycle Management (PLM) proces voor industriële organisaties en biedt een bedrijfsbrede oplossing voor het beheer van productdata over de hele levenscyslus van het product (van ontwerp tot end-of-life). PDM, PLM, DMStec en archiveren in één systeem dat al uw ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van uw eigen productstructuur en waarbinnen u zelf regelt op welke manier u uw documenten beheert en beheerst. De basisonderdelen zijn een elektronische vault/ database voor het opslaan van alle product data, productstructuren en stuklijsten en engineeringsdata (CAD). De toegang tot de data in het verloopt via een Grafische User Interface (GUI) en wordt beveiligd en gecontroleerd via gebruikersrechten. Door middel van het toekennen van digitale lifecycles/workflows wordt de status van de data vastgelegd en wordt per document bepaald wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of het toegestaan is om een revisie te maken of een wijziging in de data uit te voeren. Omdat alle informatie in een database wordt opgeslagen is het terugvinden van data en hergebruik van onderdelen steeds vaker en doeltreffender toe te passen.

PRO.FILE EN ISAH; Een partnerschap waarmee multiCAD werkelijk wordt ingevuld

PRO.FILE is de Multi ERP oplossing

De uitdaging
In engineering is 3D CAD de norm. Ook het gebruik van PDM en PLM systemen wordt steeds meer noodzakelijk gegeven de toegenomen complexiteit van veelal mechatronische producten en de veeleisende kwaliteits eisen en processen. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil. Een complicerende factor is dat het aantal bedrijfsapplicaties bij veel bedrijven inmiddels zo groot is dat er een informatiekloof ontstaat tussen engineering en productie.

Er is een oplossing!
Gelukkig is er een praktische oplossing om deze informatie makkelijk uitwisselbaar en goed inzichtelijk te maken: de integratie van uw CAD systemen en het beheersen van uw Product Data met de PRO.FILE PDM/PLM oplossing. Vervolgens maakt PRO.FILE middels een uitgekiende en hoogwaardige gestandaardiseerde integratie de uitwisseling van Artikelen, Engineering Items, stuklijsten en documenten met Isah ERP mogelijk.

PLM Xpert product partner van ISAH
Isah en PLM Xpert werken al sinds langere tijd samen, maar hebben dit in 2016 officieel gemaakt in een partnerschap.

PRO.FILE PLM vult werkelijk multiCAD in bij een sterk groeiend aantal klanten. PLM Xpert heeft, in samenwerking met Isah, een gecertificeerde generieke integratie ontwikkeld, die zorg draagt voor een veelomvattende uitwisseling van gegevens tussen Isah en PRO.FILE. De integratie is gebaseerd op de standaard integratietechnieken en engineeringsfunctionaliteit van Isah en sluit dus naadloos aan bij bestaande productie- en logistieke processen in Isah.

Deze standaard integratie kan direct worden ingezet en wordt compatibel gehouden met de laatste versies van Isah. Dus lage implementatiekosten en geen onzekerheid bij nieuwe versies. Door het aangaan van dit partnership committeren beide partijen zich dus aan een structurele samenwerking ten behoeve van de gezamenlijke klanten.

Frank Groot CCO Isah (ls) en Hugo Botter MD PLM Xpert (rs):

Alle engineering actitiviteiten komen samen in PRO.FILE

Uw engineers van verschillende diciplines hoeven voortaan alleen nog maar met PRO.FILE en het CAD systeem te werken. Logistiekegegevens zijn via de ISAH integratie in PRO.FILE direct op te roepen. Verder zorgt een uitgekiend vrijgave proces voor een gecontroleerde overdracht van gegevens naar Isah. Zowel nieuwe artikelen, engineering items als stuklijsten als wijzigingen. De integratie draagt zorg voor een gevalideerde en correct verwerking van deze gegevens.

Welke CAD en CAE toepassingen u ook inzet, middels PRO.FILE is een integratie met Isah is altijd mogelijk. Zo heeft PRO.FILE hoogwaardige integraties met MCAD applicaties als Solid Edge, SolidWorks, AutoCAD, Inventor, Creo Parametric, Creo Elements, Siemens NX, Autodesk Plant 3D en P&ID. Verder met ECAD CAE systemen als Eplan, Aucotec Engineering Base, Mentor Graphics, Zuken, Altium Designer voor elektro besturingen en elektronica ontwikkeling.

Bekijk de PRO.FILE PLM koppeling met ISAH