Levenscyclus

PRO.FILE Product Lifecycle Management; PLM processen beheersen en automatiseren

Het succes van uw onderneming wordt grotendeels bepaald door de bijdrage die projecten en processen leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf.
PRO.FILE is de no-nonsense oplossing voor het Product Lifecycle Management (PLM) proces voor industriële organisaties en biedt een bedrijfsbrede oplossing voor het beheer van productdata over de hele levenscyslus van het product (van ontwerp tot end-of-life). PDM, PLM, DMStec en archiveren in één systeem dat al uw ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van uw eigen productstructuur en waarbinnen u zelf regelt op welke manier u uw documenten beheert en beheerst. De basisonderdelen zijn een elektronische vault/ database voor het opslaan van alle product data, productstructuren en stuklijsten en engineeringsdata (CAD). De toegang tot de data in het verloopt via een Grafische User Interface (GUI) en wordt beveiligd en gecontroleerd via gebruikersrechten. Door middel van het toekennen van digitale lifecycles/workflows wordt de status van de data vastgelegd en wordt per document bepaald wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of het toegestaan is om een revisie te maken of een wijziging in de data uit te voeren. Omdat alle informatie in een database wordt opgeslagen is het terugvinden van data en hergebruik van onderdelen steeds vaker en doeltreffender toe te passen.

PLM Xpert en Exact: Efficiënt orders te verwerken gedurende het gehele primaire proces

PRO.FILE is de Multi ERP oplossing

Exact en PRO.FILE vullen elkaar goed aan. In de maakindustrie is het belangrijk dat een ontwikkeling die ontstaat tijdens Engineering goed aansluit op het proces van verdere verwerking en opvolging aan de logistieke kant. Daarnaast wil de Engineer zicht op allerlei gegevens uit logistiek om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Mede dankzij de open architectuur biedt PRO.FILE de mogelijkheid om data in real-time uit te wisselen tussen alle afdelingen. PRO.FILE kan een sleutelrol spelen in het met elkaar verbinden van de productie afdeling en de engineering afdeling.
Een organisatie in de maakindustrie is met behulp van PRO.FILE en Exact in staat efficiënt orders te verwerken gedurende het gehele primaire proces. Zo ontstaat er een optimale PLM voor uw projecten en producten. PRO.FILE is in staat op hoog niveau met alle belangrijke 3D CAD systemen te integreren en doet dat ook voor Electro CAD/CAE en Plant ontwerpsystemen. Vervolgens is de koppeling niet slechts "een stuklijst over de muur" echter een sluitend proces, waarbij ook wijzigingen achteraf nog gecontroleerd kunnen worden doorgevoerd. Met PRO.FILE zijn alle belangrijke gegevens omtrent projecten, product data, samenstellingen, BOM lijsten, CAD modellen, technische tekeningen direct op de vragen in het ERP systeem.

Functionele omvang van de integratie tussen PRO.FILE en Exact

  • CRM koppeling
  • Exact Synergy beheert de CRM gegevens en PRO.FILE kan deze gebruiken voor het project, transmittal en andere correspondentie

Koppeling Artikelen

  • Nieuw aangemaakte koop- en maakdelen in PRO.FILE worden artikelen in Exact
  • Exact eenheden zijn direct beschikbaar in PRO.FILE
  • PRO.FILE Classificatie items worden assortiment

Koppeling stuklijsten (Long Lead Items/Stuklijst)

  • Vrijgeven van de stuklijst door workflow sturing of op knopdruk naar Exact. Met ondersteuning voor Revisies en het werken met deel vrijgave)

Koppeling leveranciersgegevens

  • Leveranciersgegevens worden beheerd in Exact. Bij de keuze van componenten/modules zijn deze gegevens beschikbaar in PRO.FILE.
  • Tevens; voorraad, courant, inkoopprijs, voorkeursleverancier, etc