Terugblik op een succesvol PLM ToGo bedrijfsbezoek bij Demaco

29/03/2016
  • Gebruikers Nieuws

Door het overweldigende aantal deelnemers hebben we de boardroom van Demaco moeten verruilen voor de bedrijfskantine. Met een mooie groep van 28 personen van respectievelijk 15 bedrijven actief in de maakindustrie heeft de gastheer inzicht gegeven in de noodzaak en reden tot een investering in PLM, de selectie en de invoering van PRO.FILE en kreeg de deelnemer uitgebreid inzicht in gemaakt inrichtingskeuzes, de werking en de meerwaarde van PLM bij Demaco. Het is wel duidelijk dat de PLM ToGo voorziet in de behoefte aan concrete PLM ervaring in de praktijk. Enkele reacties; "Waardevol" "heel concreet en vanuit de praktijk" "leerzaam en verhelderend".

Bij Demaco is de inzet van PRO.FILE gestart bij de Engineeringafdeling met als doel; het beheer van Solid Edge 3D CAD data, productstructuren, stuklijsten en de TPD. Vervolgens zijn als snel na livegang ook andere afdelingen betrokken, zoals projectrealisatie evenals productie. PRO.FILE is geintroduceerd als Lifecycle Management oplossing voor het raadplegen van tekeningen, documenten, As-built configuraties etc. vanuit de 'single source' gedachte. Marco Roos, Manager Engineering en Procurement, zegt hierover "nu we met PRO.FILE draaien zien we iedere keer weer nieuwe mogelijkheden om projecten te beheersen, processen te versnellen en documentstromen te stroomlijnen". "Sterk punt van PRO.FILE is dat je inizichten daaruit volgende gewenste aanpassingen aan de inrichting zelf kunt configureren."

Over Demaco

Demaco is de cryogeen infrastructuur partner voor de industriële gas bedrijven, wetenschappelijke instituten en EP&C contractors wereldwijd. Het werkveld van Demaco is cryogenie. Cryogene techniek. Het is de techniek die zich bezighoudt met extreem lage temperaturen (-160 graden celsius en lager) waarbij vloeibare industriële gassen als koelmiddel worden gebruikt. En dat gaat hand in hand met hoogvacuüm. Want cryogene techniek vraagt om extreme isolatie en hoogvacuümtechniek maakt dat mogelijk.