Toeleveranciers Deze PRO.FILE gebruikers gingen u voor

“Exerion, Bons & Evers, Technotrans, Carbotech, Alutec, Allgaier, BDT, Ceramtec, INA Drives & Mechatronics (IDAM), eao AG, Kapsch CarrierCom, Mayr power transmission, Vossloh Kiepe”

PRO.FILE @ global automotive supplier Mubea

Het project in een oogopslag: 75 engineers die werken over 8 wereldwijd verdeelde locaties met 2 verschillende CAD systemen integreren met ERP.

Dit is het project PRO.FILE @ Mubea.

Mubea

Mubea is een bedrijf gespecialiseerd in ontwerp en productie van belastbare veren voor de auto-industrie. Mubea (Muhr & Bender) is een wereldwijde leverancier van alle autofabrikanten 

en toonaangevende Tier-1-systeem leverancier. R&D en productie is verspreid over verschillende locaties.

Het project in een oogopslag

Twee CAD-systemen, CATIA en Solid Edge, moesten worden geïntegreerd voor meer dan 75 engineers uit de disciplines werktuigbouw, motoren, schokbrekers en productie op 8 locaties in o.a. Duitsland, Tsjechië, China, Japan, Mexico en de US. Daar bovenop was een integratie en synchronisatie van de CAD-productgegevens met het ERP-systeem Infor ERP Xpert (voorheen XPPS) een must. Productgegevens en stuklijsten worden automatisch overgedragen van PRO.FILE naar het ERP-systeem. Naast de engineers, zijn ongeveer 120 medewerkers van de afdelingen productie, inkoop, verkoop en QA actieve gebruikers van PRO.FILE.

Het resultaat

• Gemeenschappelijke beheer en administratie van CAD-gegevens van CATIA en Solid Edge over 8 locaties.

• Automatisch oversturen van productgegevens tussen de CAD-systemen en Infor ERP Xpert

• Centraal beheer van alle project documenten van teams verspreid over verschillende locaties

• Implementatie van een ambitieus project in een zeer korte tijd

Succes na eerder falen

Nadat eerder de implementatie van een ander PLM systeem door complexiteit en niet goed functionerende software niet van de grond kwam, is met PRO.FILE doelgericht, zeer voorspoedig en naar tevredenheid van alle stakeholders, dit succes geboekt.

"Voor de invoering van PRO.FILE hadden we tekeningen op verschillende locaties, waarvan niemand wist wat de meest recente versie was. Dit is volledig veranderd. PRO.FILE levert iedereen de actuele gegevens. Iedereen op iedere vestiging en afdeling, weet nu welke gegevens correct zijn en werkt daarmee. "

Markus Stahl, Centrale R&D, Muhr & Bender