Vydraulics group beslist voor verder uitrollen PRO.FILE

15/10/2021
  • Gebruikers Nieuws

Na een succesvolle implementatie van PRO.FILE bij Vremac Cylinders in Apeldoorn heeft Vydraulics group, eind september, besloten voor een uitrol over de andere Vydraulics bedrijven. PRO.FILE zal, als data backbone voor Product Lifecycle Management (PLM) en Document Control, ook bij Vydraulics Group members Doedijns, Hydropack, GDM en Vapo worden ingezet.

In maart 2020 – bij aanvang van de Covid pandemie - is bij Vremac Cylinders gestart met de vervanging van de bestaande PLM oplossing. Ondanks de Covid beperkingen is het omvangrijke digitalisatie traject vlot verlopen. Naast de invoering van PRO.FILE als PLM is in die zelfde periode ook een nieuw ERP geïmplementeerd. In het eerste half jaar van 2020 is de nieuwe omgeving in bedrijf genomen. In die periode zijn er nog verbeteringen doorgevoerd in de operationele omgeving. In die tussentijd heeft Stijn Schacht, CTO bij de Vydraulics group, ook de behoefte bij andere bedrijfsonderdelen in kaart gebracht. “Samen met onze mensen hebben we bottlenecks in de bedrijfsvoering blootgelegd en op basis daarvan prioritering gegeven aan het verbeterpotentieel. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een strategische roadmap voor digitalisatie waar, per bedrijf, de meest dringende behoeftes via een milestone planning een plek hebben gekregen.” aldus Stijn Schacht. “PLM, Document Management en Document Control in de, vaak omvangrijke, projecten zijn de digitalisatie stappen die hoog op de agenda staan. Inmiddels zijn we gestart bij Doedijns in Zoetermeer om na Vremac daar als eerste in die behoefte te voorzien. We willen onze customer-journey zo eenvoudig en transparant als mogelijk maken, en PRO.FILE moet ons daar enorm mee helpen.”

Vydraulics group met de hoofdvestiging in Moorslede in België, maakt een sterke groei door. In de achterliggende periode zijn, onder andere, Hydropack, Vremac Cylinders, GDM, Koppen & Lethem, Doedijns en Mechatest door overname onderdeel geworden van de groep. De synergie tussen deze bedrijven maakt dat de Vydraulics group complete turn-key systemen in o.a. hydrauliek en motion control toepassingen kan bieden.

Lees het artikel ( Bron: Link Magazine -6 - 2021 - Rubriek Uit De Markt ):

Meer informatie over PRO.FILE ?

Maak uitgebreid kennis op de PRO.FILE PLM website

PRO.FILE is dé PDM-/DMS-oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product (PLM)

Meer over PRO.FILE