VMI Group stroomlijnt ontwikkeling van productiemachines voor autobanden

01/04/2014
  • Gebruikers Nieuws

VMI Group stroomlijnt de ontwikkeling van productiemachines voor autobanden. Met de introductie van SolidWorks 3D CAD gecombineerd met de PDM functionaliteit van PRO.FILE is VMI in staat gebleken om 80 tot 90% van klantspecifieke op te bouwen uit standaard building blocks. Het resultaat is een flinke kosten reductie door zowel de afname van engineering uren als van productie uren. Tegelijk is de kwaliteit toegenomen.

VMI Group is een wereldspeler op de markt voor productiemachines voor autobanden. VMI is een internationaal opererende organisatie, met vestigingen in onder andere de Verenigde Staten, Brazilië, China en Duitsland. Wereldwijd werken er 800 mensen, in Nederland zo’n 450. Behalve de divisie voor productiemachines voor auto- en vrachtwagenbanden, heeft VMI ook een afdeling waar reinigingsmachines voor frisdrankblikjes gemaakt worden, en een tak waar machines voor de productie van non-woven pads gemaakt worden.

Victor de Heij van VMI verteld; "Met behulp van SolidWorks ontwerpsoftware, gecombineerd met ons PDM-systeem, konden we het overzicht houden over de ongeveer 200 buiding blocks die we ontwikkeld hebben.”
Wat wij bereikt hebben, is dat we, door de juiste building blocks te kiezen, nog steeds een machine kunnen maken die volledig toegesneden is op de wensen en behoeften van de klant, maar met een flinke reductie van het aantal engineering uren. Ook de productie-uren gingen door de standaardisering naar beneden, wat uiteindelijk tot een aanzienlijke kostenreductie en verhoging van de kwaliteit heeft geleid.