Eplan - PRO.FILE connector

14/03/2017

De solide integratie tussen Eplan en PRO.FILE.

Het integreren van E-CAD met PDM en/of PLM is bij een toenemend aantal bedrijven een uitdaging waar zij een oplossing voor zoeken.

Ontdek de meerwaarde van de EPLAN - PRO.FILE connector:

 • Tijd en kostenbesparing: Uitgebreide database waar organiseren en vinden van data wel heel eenvoudig wordt
 • Hoogwaardige integratie: alle EPLAN objecten worden onderdeel van de werkprocessen en Product Lifecycle
 • Geen dubbelingen: toename van hergebruik waarbij er wordt gewerkt met referenties (links) in plaats van duplicaten
 • Betrouwbare gegevens: de meta(master)data van componenten/artikelen is altijd automatisch synchroon en actueel met de stand van zaken in PLM en ERP
 • Automatisering: Stuklijsten, verbindingslijsten, schema-tekeningen zijn bij vrijgave in PLM
 • Transparantie: Alle informatie voor alle afdelingen beschikbaar

  Een antwoord op uitdagingen

  Wellicht leeft bij uw organisatie al jarenlang de behoefte aan het integreren van besturingsschema's met de bedrijfsbrede processen?
  Loopt u in uw organisatie aan tegen verkeerde versies en revisies van uw schema's, tekeningen, datasheets, klemmen- en verbindingslijsten? Zitten er fouten in de handmatig ingevoerde stuklijsten? Komen longlead items te laat beschikbaar voor inkoop?

  De invulling van deze behoefte laat niet langer op zich wachten dankzij de koppeling tussen Eplan en het PDM/PLM systeem PRO.FILE.

  Met PRO.FILE wordt er bedrijfsbreed gewerkt met revisie/ versiebeheer, zo werkt iedereen met laatste tekeningen en schema's. U kunt bijvoorbeeld sneller data vinden en met meerdere medewerkers tegelijk werken aan projecten. PRO.FILE is namelijk hét PLM antwoord op het beheer van uw documentstromen en productdata. PLM Xpert gaat graag de uitdagingen aan binnen het beheer van data van bedrijven in de elektronische maakindustrie.
  Al enthousiast geworden over de koppeling? PRO.FILE kan nog veel meer samen met Eplan.

  De Eplan - PRO.FILE connector biedt een gestandaardiseerde integratie van de electrische engineering in de PLM omgeving van PRO.FILE

  Het resultaat is een naadloze werkstroom op het gebied van onderdelen en stuklijstenbeheer, als ook het beheer van de product- en projectgegevens tijdens de gehele levenscsyclus. Het openen, opslaan en herzien van gegevens in projecten wordt vanuit PRO.FILE gecöordineerd. Belangrijk voor de engineer is dat het stuklijstbeheer een consequent samenspel is met PRO.FILE. Stuklijsten, maar ook de productie documenten, worden automatisch aangemaakt en opgeslagen in PRO.FILE. Voor elektro engineers van groot belang: ook catalogus onderdelen en de classificatie kunnen bidirectioneel synchroniseren. Dit zorgt voor een uniforme kwaliteit van de artikel stamgegevens van de elektrische componenten. De verificatie en het beheer van rechten is voorzien in de EPLAN - PRO.FILE Connector. Gestandaardiseerde, bedrijfsspecifieke vrijgave processen dragen zorg voor een​​ efficiënte workflow.
  Consistente gegevens in het proces van productontwikkeling zijn de basis voor procesveiligheid, productkwaliteit en interdisciplinaire samenwerking in de gehele productlevenscyclus.

Ontdek de meerwaarde van de EPLAN - PRO.FILE connector. Bekijk de video:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact