Perspectix CPQ

"Technically convincing, commercially inspiring."

U maakt complexe producten klant specifiek? Het neemt veel tijd deze producten juist te configureren en te offreren? Met Perspectix bieden wij u de oplossing!

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en is een oplossing die verkopers helpt bij het aanbieden van complexe en configureerbare producten.

P’X Industry Solution vertaalt de technische productkennis binnen uw bedrijf naar commercieel configureerbare producten voor uw klanten. Door de kennis onder te brengen in de Sales configurator bent u in staat om uw klanten visueel in 3D de Product Configuratie te tonen en deze direct te vertalen naar een perfect kloppende en gedocumenteerde offerte. U heeft ook meteen een calculatie. Of het nu gaat om componenten, modules, machines of complete installaties.
Bovendien is het naadloos te integreren in uw bestaande bedrijfsprocessen door de aanwezige Perspectix integraties met uw CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen. De hele procesketen van klantvraag tot eindproduct wordt daarmee gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Wat levert het u op:

  • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
  • Technisch en commercieel kloppende offertes
  • Visueel overtuigende klantcommunicatie
  • Sneller reageren op vragen uit de markt

Offerte & Document Generator

Geef uw potentiële klanten een aantrekkelijk vormgegeven, samenhangend geïllustreerde offerte - ze kunnen hen aanmoedigen om door te gaan met de aankoop.

offertedocumentgenerator

Sjablonen en beheerde tekstblokken
Met P'X kunt u offertes genereren in de valuta van uw keuze en in elke gewenste taal. In feite breidt Unicode deze vrijheid uit naar elke taal ter wereld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of u uw verkoopactiviteiten in bijvoorbeeld Azië wel kunt integreren. Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende sjablonen en instellingen, zodat u met één druk op de knop overtuigende documenten kunt genereren, of het nu gaat om ruwe offertes, gedetailleerde offertes, productiedocumenten of montagehandleidingen.

Alle benodigde tekstblokken voor het afdrukken van offertes worden in het betreffende project beheerd, zodat ze consistent worden gebruikt, zelfs als er herzieningen van een offerte nodig zijn. Deze tekstblokken zijn beschikbaar als sjablonen, maar kunnen individueel worden overschreven. Bovendien kunnen ze variabelen bevatten, zodat de gegevens van het betreffende project automatisch worden ingevoegd. Hierdoor dient de projectstructuur in P'X als een automatische specificatie voor documentgeneratie, waardoor data-redundantie en doublures tussen technische configuraties en offerteteksten tot het verleden behoren.

Automatisch genereren van offertes
Offertes worden gegenereerd op basis van de gecreëerde projectstructuur, waarbij afhankelijk van de documentsjabloon specifieke modulaire documentblokken kunnen worden geselecteerd. Assemblages, afzonderlijke onderdelen, stuklijsten, prijzen, technische gegevens en berekeningen kunnen worden gegroepeerd en in detail worden bekeken in de hele projectstructuur, en ze kunnen automatisch worden geconverteerd via sjablonen om gestructureerde documenten in PDF-formaat te maken.

Aangezien projecten grafisch worden gespecificeerd in P'X, vormen 2D- en 3D-weergaven een integraal onderdeel van de corresponderende documenten, zodat de communicatie met de klanten glashelder en overtuigend zal zijn. Bovendien kunt u naast de papieren versie met één druk op de knop ook elektronische documenten in PDF, PDF 3D, Word of HTML-formaat krijgen. Alles bij elkaar genomen doet P'X het handmatige werk voor het opstellen van offertes, productdocumentatie en de bijbehorende tekeningen vergaand automatiseren.

De P'X Consumer Communicator is beschikbaar voor het communiceren van aanbiedingen via het web. Hiermee kan het project als een 3D-configuratie worden bekeken en erin worden genavigeerd. Verzoeken om wijzigingen en opmerkingen kunnen direct worden gecommuniceerd.

  • Automatische offerte-export
  • Geïllustreerde documenten
  • Meertalige en multi-valuta ondersteuning
  • Onderdelenlijstoverdracht voor de verwerking van de bestelling
Advies nodig? Neem contact op.