Perspectix CPQ

"Technically convincing, commercially inspiring."

U maakt complexe producten klant specifiek? Het neemt veel tijd deze producten juist te configureren en te offreren? Met Perspectix bieden wij u de oplossing!

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en is een oplossing die verkopers helpt bij het aanbieden van complexe en configureerbare producten.

P’X Industry Solution vertaalt de technische productkennis binnen uw bedrijf naar commercieel configureerbare producten voor uw klanten. Door de kennis onder te brengen in de Sales configurator bent u in staat om uw klanten visueel in 3D de Product Configuratie te tonen en deze direct te vertalen naar een perfect kloppende en gedocumenteerde offerte. U heeft ook meteen een calculatie. Of het nu gaat om componenten, modules, machines of complete installaties.
Bovendien is het naadloos te integreren in uw bestaande bedrijfsprocessen door de aanwezige Perspectix integraties met uw CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen. De hele procesketen van klantvraag tot eindproduct wordt daarmee gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Wat levert het u op:

  • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
  • Technisch en commercieel kloppende offertes
  • Visueel overtuigende klantcommunicatie
  • Sneller reageren op vragen uit de markt

Kosten- & Prijsberekening

Met P'X kunt u alle voordelen van uw aanbod duidelijk presenteren en kan de kosteneffectiviteit van uw oplossing worden aangetoond door middel van automatische eisenberekeningen.

kostenprijsberekening

Berekening kosten, prijzen en kortingen
Door de kosten voor inkoop, productie, verpakking, transport, assemblage en onderhoud transparant te presenteren, verhoogt u uw betrouwbaarheid en toont u uw klantgerichtheid. U kunt verschillende kortingen toepassen op de prijsberekening om uw kansen op verkoopsucces te vergroten. Zelfs complexe berekeningsschema's zijn beheersbaar dankzij de volledig geautomatiseerde berekeningsverwerking. Berekeningsformules en -voorwaarden kunnen individueel worden aangepast aan uw bedrijfsbehoeften, waardoor consistente offertes worden gegarandeerd. Regels kunnen zelfs worden toegepast op berekende resultaten - bijvoorbeeld de totale prijs, de marginale winstbijdrage of de totale marge - om een goedkeuringsproces af te dwingen.

  • Automatisch genereren van de onderdelenlijst
  • Real-time prijzen
  • Margeberekening
Advies nodig? Neem contact op.