Perspectix CPQ

Maak uw sales processen efficiënter door het digitaliseren en automatiseren van uw bedrijfsprocessen.

P'X Industry Solution omvat projectgerichte functionaliteiten en krachtige configuratietechnologie voor het beheer van complexe verkoop- en oplossingsontwerp activiteiten. Met de toonaangevende combinatie van verkoopoptimalisatie en productlevenscyclusbeheer ondersteunt de P'X Sales Configurator tegelijkertijd proces overkoepelend productkennisbeheer en efficiënte verwerking van verkooptaken.

Door de P'X Industry Solution te integreren met toonaangevende CAD-, PDM/PLM-, CRM- en ERP oplossingen kan de hele procesketen van klantvraag tot eindproduct worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Deze digitalisering elimineert dubbel werk, vereenvoudigt het gegevensonderhoud en reduceert zo de verkoopinspanning met meer dan 50%. De sales afdeling kan op deze manier in minder tijd betere aanbiedingen creëren en uw engineers kunnen zich hierdoor weer ongestoord bezighouden met hun kern taken namelijk Research & Development (R&D). Ook nieuwe sales medewerkers met minder technische productkennis zijn in staat om snel een juiste offerte te maken. Hiermee bent u niet alleen efficiënt bezig maar straalt u ook nog eens professionaliteit uit richting uw klanten!

P'X maakt gebruik van internettechnologieën als platform voor projectsamenwerking voor de gehele organisatie, maar ook voor mobiele toepassingen in de buitendienst. P'X heeft interfaces, die compatibel zijn met toekomstige releases, met toonaangevende CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen, die ervoor zorgen dat verkoop en engineering efficiënt samenwerken tussen diverse bedrijven en landen.

 • Project management
 • Intuïtieve 3D planning
 • Product configuratie
 • Kosten- & prijsberekening
 • Automatische document generator

Klantenwerving & CRM

Stem uw verkoopactiviteiten af op de behoeften van uw klanten met op maat gemaakte oplossingen.

klantenwervingcrm

Met P'X kunt u een indrukwekkende, individuele product-servicemix voor uw klanten ontwerpen en beslissende concurrentievoordelen voor uzelf veiligstellen door een grotere efficiëntie in het genereren van offertes en in de projectplanning.

Gestandaardiseerde ondersteuning voor alle verkoopkanalen
De behoeften van de wereldwijde markt vereisen een geïntegreerde benadering van de klantenservice via een aantal verkoopkanalen, wat betekent dat de directe verkoop moet worden gecoördineerd met de activiteiten van de verkooppartners en de zelfbediening van de klant via het internet. P'X is zowel beschikbaar als krachtige desktoptoepassing voor de professional in de backoffice maar ook als mobiele toepassing voor buitendienst- en verkooppartners en als webapplicatie of als software voor eindklanten, die via het internet kan worden gedownload. De P'X-dataconsistentie tussen de verschillende kanalen garandeert een naadloze en geharmoniseerde verkoopaanpak voor het gehele proces.

Centrale verkoopcontrole
Stel normen en doelstellingen vast in uw verkoopproces met P'X. Zorg voor actuele informatie en databeveiliging door de centrale opslag van gegevens voor offerteprojecten op de P'X-server. Handhaven van goedkeuringsprocessen met behulp van regels voor technische en commerciële validatie. Verkrijgen van verkooprapportage door middel van analyses, zelfs over verkoopactiviteiten in het mobiele gebruik van P'X in de buitendienst.

Actuele klantinformatie
Stamgegevens van klanten zoals contactpersonen, bedrijfsadressen en onderhandelde voorwaarden zijn beschikbaar in P'X, gesynchroniseerd met het ERP-systeem en/of het CRM-systeem. Contacten kunnen worden gesynchroniseerd naar het project als een wereldwijde bron door middel van drag&drop; daar worden ze toegewezen aan offerte-, facturerings- en verzendadressen. Of sleep de contactgegevens gewoon naar het project vanuit Outlook of als vCard.
Onderhandse offertes kunnen worden berekend via kortingscriteria op basis van geëxtrapoleerde kosten. Verkoop kan worden gestuurd op basis van marges via real-time verificatie van de winstbijdrage. Bijvoorbeeld in situaties waar een autorisatie workflow nodig is vanwege commerciële goedkeuringsprocessen.

 • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
 • Actuele klantinformatie
 • Systematische analyse van de behoeften
 • Product- en projectgerichte verkoop van oplossingen
 • Visueel overtuigende klantcommunicatie
 • Sneller reageren op vragen uit de markt

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van Perspectix bij haar klanten. Met meer dan 10.000 gebruikers behoort Perspectix tot één van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van 3D-configuratoren.

Contact
Advies nodig? Neem contact op.