Perspectix CPQ

"Technically convincing, commercially inspiring."

U maakt complexe producten klant specifiek? Het neemt veel tijd deze producten juist te configureren en te offreren? Met Perspectix bieden wij u de oplossing!

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en is een oplossing die verkopers helpt bij het aanbieden van complexe en configureerbare producten.

P’X Industry Solution vertaalt de technische productkennis binnen uw bedrijf naar commercieel configureerbare producten voor uw klanten. Door de kennis onder te brengen in de Sales configurator bent u in staat om uw klanten visueel in 3D de Product Configuratie te tonen en deze direct te vertalen naar een perfect kloppende en gedocumenteerde offerte. U heeft ook meteen een calculatie. Of het nu gaat om componenten, modules, machines of complete installaties.
Bovendien is het naadloos te integreren in uw bestaande bedrijfsprocessen door de aanwezige Perspectix integraties met uw CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen. De hele procesketen van klantvraag tot eindproduct wordt daarmee gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Wat levert het u op:

  • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
  • Technisch en commercieel kloppende offertes
  • Visueel overtuigende klantcommunicatie
  • Sneller reageren op vragen uit de markt

Klantenwerving & CRM

Stem uw verkoopactiviteiten af op de behoeften van uw klanten met op maat gemaakte oplossingen.

klantenwervingcrm

Met P'X kunt u een indrukwekkende, individuele product-servicemix voor uw klanten ontwerpen en beslissende concurrentievoordelen voor uzelf veiligstellen door een grotere efficiëntie in het genereren van offertes en in de projectplanning.

Gestandaardiseerde ondersteuning voor alle verkoopkanalen
De behoeften van de wereldwijde markt vereisen een geïntegreerde benadering van de klantenservice via een aantal verkoopkanalen, wat betekent dat de directe verkoop moet worden gecoördineerd met de activiteiten van de verkooppartners en de zelfbediening van de klant via het internet. P'X is zowel beschikbaar als krachtige desktoptoepassing voor de professional in de backoffice maar ook als mobiele toepassing voor buitendienst- en verkooppartners en als webapplicatie of als software voor eindklanten, die via het internet kan worden gedownload. De P'X-dataconsistentie tussen de verschillende kanalen garandeert een naadloze en geharmoniseerde verkoopaanpak voor het gehele proces.

Centrale verkoopcontrole
Stel normen en doelstellingen vast in uw verkoopproces met P'X. Zorg voor actuele informatie en databeveiliging door de centrale opslag van gegevens voor offerteprojecten op de P'X-server. Handhaven van goedkeuringsprocessen met behulp van regels voor technische en commerciële validatie. Verkrijgen van verkooprapportage door middel van analyses, zelfs over verkoopactiviteiten in het mobiele gebruik van P'X in de buitendienst.

Actuele klantinformatie
Stamgegevens van klanten zoals contactpersonen, bedrijfsadressen en onderhandelde voorwaarden zijn beschikbaar in P'X, gesynchroniseerd met het ERP-systeem en/of het CRM-systeem. Contacten kunnen worden gesynchroniseerd naar het project als een wereldwijde bron door middel van drag&drop; daar worden ze toegewezen aan offerte-, facturerings- en verzendadressen. Of sleep de contactgegevens gewoon naar het project vanuit Outlook of als vCard.
Onderhandse offertes kunnen worden berekend via kortingscriteria op basis van geëxtrapoleerde kosten. Verkoop kan worden gestuurd op basis van marges via real-time verificatie van de winstbijdrage. Bijvoorbeeld in situaties waar een autorisatie workflow nodig is vanwege commerciële goedkeuringsprocessen.

  • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
  • Actuele klantinformatie
  • Systematische analyse van de behoeften
  • Product- en projectgerichte verkoop van oplossingen
  • Visueel overtuigende klantcommunicatie
  • Sneller reageren op vragen uit de markt
Advies nodig? Neem contact op.