Perspectix CPQ

"Technically convincing, commercially inspiring."

U maakt complexe producten klant specifiek? Het neemt veel tijd deze producten juist te configureren en te offreren? Met Perspectix bieden wij u de oplossing!

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en is een oplossing die verkopers helpt bij het aanbieden van complexe en configureerbare producten.

P’X Industry Solution vertaalt de technische productkennis binnen uw bedrijf naar commercieel configureerbare producten voor uw klanten. Door de kennis onder te brengen in de Sales configurator bent u in staat om uw klanten visueel in 3D de Product Configuratie te tonen en deze direct te vertalen naar een perfect kloppende en gedocumenteerde offerte. U heeft ook meteen een calculatie. Of het nu gaat om componenten, modules, machines of complete installaties.
Bovendien is het naadloos te integreren in uw bestaande bedrijfsprocessen door de aanwezige Perspectix integraties met uw CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen. De hele procesketen van klantvraag tot eindproduct wordt daarmee gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Wat levert het u op:

  • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
  • Technisch en commercieel kloppende offertes
  • Visueel overtuigende klantcommunicatie
  • Sneller reageren op vragen uit de markt

Grafische Installatieplanning in 3D

Optimaliseer uw installatieplanning door modularisering.

grafischeinstallatieplanning-in-3d

Modulair ontwerpconcept
Met behulp van modularisering die gebaseerd is op de mogelijkheden van de P'X Product Configurator, kunnen installatieplannen snel worden gemaakt door het interactief plaatsen van intelligente 3D-objecten in de ruimtecontext. De planningsmodules kunnen indien nodig interactief met de Configurator worden aangemaakt of zijn vooraf beschikbaar als herbruikbare modules die in een conceptcatalogus zijn opgeslagen. De modules bevatten verbindingspunten, waardoor de objecten logisch aan elkaar kunnen worden gekoppeld en de aansluitingen voor de juiste bekabeling en leidinginstallatie worden gespecificeerd.

Dankzij het modulaire ontwerpconcept kunnen in P'X al in een vroeg stadium van de planning verschillende ontwerpen worden gemaakt met een hoge mate van precisie en kunnen ze worden vergeleken op het gebied van kosten en baten. Conceptstudies kunnen effectief gecommuniceerd worden tussen verschillende experts en beslissers dankzij de coherente weergave in 3D en ook als een 2D aanzichten.

  • Ruimtelijke modelinstallatie & interferentietesten
  • 3D-installatieplanning
  • Automatische dimensionering
  • Herbruikbare conceptcatalogi
Advies nodig? Neem contact op.