PRO.FILE match met het MKB

Product en Document Lifecycle Management. Van CAD data management tot end-to-end PLM oplossing. Wij zijn de juiste partner voor uw organisatie. Wat zijn uw doelen? Waar staat u vandaag ? Wij begeleiden u langs elke stap op de weg naar een grotere PLM efficiŽntie.

PLM-in-manufacturing-DMS-to-cPLM

Als een onderneming in het MKB van maakindustrie software wil invoeren, bijvoorbeeld software voor Product Data Management (PDM) of Product Lifecycle Management (PLM), dan moet deze software matchen met de behoefte en manier van werken die past bij het MKB.

De uitdagingen in het MKB zijn gelegen in een pragmatische invoering van DMS, PDM en of PLM met beperkte middelen:

1. PDM/PLM oplossing die aansluit bij het midden en klein bedrijf.

Op het eerste gezicht lijkt er in de markt van PDM/PLM aanbieders sprake van een eclatante leemte tussen de add-on PDM systemen van de CAD-aanbieders en de omvangrijke PLM suites van multinationals. Voor het klassieke midden- en kleinbedrijf met 30 tot 500 medewerkers zijn beide systemen niet echt geschikt. Daarom gebruiken de meeste bedrijven respectievelijk een systeem dat ofwel te weinig functionele diepgang heeft of een systeem dat voor het gebruiksdoel volledig overbeladen en dus ook te duur is. Maar dat is niet het enige. De grote PLM suites gaan bijna altijd gepaard met omvangrijke implementatieprojecten en uitgebreide software aanpassingen. De risico’s op een uit de hand lopend project liggen op de loer en niet zelden gaat ook bij een groot bedrijf de stekker om deze reden uit het project.

 

Vaak wordt om die reden ook maar een klein gedeelte van de beschikbare functies gebruikt en vinden aanpassingen niet plaats omdat ze te duur zijn. In plaats van 80% van de projectkosten te investeren in de gewenste werking en 20% in het vehikel software, gaat meestal al 80% van het budget verloren voor software-implementatie zodat er nog maar 20% overblijft om het eigenlijke doel van het project te realiseren.