PLM Xpert - Isah kennissessie voor de maakindustrie

16 mei 2017 | 13:30 PM | Bergambacht

Op dinsdagmiddag 16 mei 2017 organiseren PLM Xpert en Isah een kennissessie voor de maakindustrie. Tijdens deze kennissessie zullen we ingaan op de meerwaarde van de samenwerking tussen PRO.FILE PLM en Isah ERP als het gaat om vergaande integratie van engineering en logistieke processen. Bij een sterk groeiend aantal klanten in de maakindustrie draagt dit bij aan het succes van de organisatie.

PF-Isah

Isah en PLM Xpert werken al sinds langere tijd samen, maar hebben dit sinds medio 2016 officieel gemaakt in een partnerschap.

PLM Xpert heeft, in samenwerking met Isah, een gecertificeerde generieke integratie ontwikkeld, die zorgdraagt voor een veelomvattende bi-directionele uitwisseling van gegevens tussen Isah en PRO.FILE. De integratie is gebaseerd op de standaard integratietechnieken en engineeringsfunctionaliteit van Isah en sluit dus naadloos aan bij bestaande productie- en logistiekprocessen in Isah. De techniek kan direct worden ingezet en wordt compatibel gehouden met de laatste versies van Isah. Met als voordeel; lage implementatiekosten en geen onzekerheid bij nieuwe versies. Met hun partnerschap committeren PLM Xpert en Isah zich aan een structurele samenwerking ten behoeve van de gezamenlijke klanten.

De uitdaging
In engineering is 3D CAD de norm. Naast Mechanisch CAD zijn ook verschillende specifieke CAD/CAE systemen voor besturingen, elektronica ontwikkeling in gebruik. Door deze ontwikkelingen is het van groot belang de toegenomen complexiteit te beheersen van deze veelal mechatronische producten. Daarnaast zijn er veeleisende kwaliteit eisen en processen. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil. Een complicerende factor is dat het aantal bedrijfsapplicaties bij veel bedrijven inmiddels zo groot is dat er een informatiekloof ontstaat tussen engineering en productie. 

Er is een oplossing!
Gelukkig is er een praktische oplossing om deze informatie makkelijk uitwisselbaar en goed inzichtelijk te maken: de integratie van uw CAD en CAE systemen en het beheersen van uw Product Data met de PRO.FILE PDM/PLM oplossing. Vervolgens maakt PRO.FILE middels een uitgekiende en hoogwaardige gestandaardiseerde integratie de uitwisseling van Artikelen, Engineering Items, stuklijsten en documenten met Isah ERP mogelijk.

Alle engineering activiteiten komen samen in PRO.FILE
Uw engineers van verschillende disciplines hoeven voortaan alleen nog maar met PRO.FILE en het CAD systeem te werken. Verder zorgt een uitgekiend vrijgave proces voor een gecontroleerde overdracht van gegevens naar Isah. Zowel nieuwe artikelen, engineering items als stuklijsten als wijzigingen. De integratie draagt zorg voor een gevalideerde en correct verwerking van deze gegevens.

Welke CAD en CAE toepassingen u ook inzet, middels PRO.FILE is een integratie met Isah is altijd mogelijk. Zo heeft PRO.FILE hoogwaardige integraties met MCAD applicaties als Solid Edge, SolidWorks, AutoCAD, Inventor, Creo Parametric, Creo Elements, Siemens NX, Autodesk Plant 3D en P&ID. Verder met ECAD CAE systemen als Eplan, Aucotec Engineering Base, Mentor Graphics, Zuken, Altium Designer voor elektro besturingen en elektronica ontwikkeling.

 

PLM Xpert - Isah kennissessie - Dinsdagmiddag 16 mei 2017

Naast uitleg over de problematiek en de oplossingen, zijn er ook een aantal Use-cases voorbereid met live demonstraties. Verder helpen wij u een vertaalslag te maken naar uw eigen organisatie. Daarvoor delen we ook best-practices.

De volgende onderwerpen zullen deze middag aan bod komen:

Efficiënte bedrijfsprocessen en kostenbesparingen dankzij synergie PRO.FILE/Isah

Integratie van ontwikkeling, productie planning, inkoop en service

Controle-zekerheid-vastlegging dankzij integratie PRO.FILE – Isah

Beheer van data in PRO.FILE via link vanuit Isah

Meld u vandaag nog aan! U bent van harte uitgenodigd. Deelname is kosteloos.

Locatie:

In het monumentale pand van PLM Xpert aan de Tussenlanen 11 in Bergambacht (nabij Gouda-Utrecht). Er is voldoende parkeergelegenheid.

Programma  PLM Xpert - Isah kennissessie van 16 mei 2017:

Tijd

Onderwerp

13.30 uur

Ontvangst met koffie/ thee

14:00 uur

Introductie door PLM Xpert en Isah

14:15 uur

Use-Case: stroomlijnen van projectgegevens en engineering data

15:00 uur

Achtergrond bij PRO.FILE en het beheer van CAD / engineeringdata

15:15 uur

Pauze

15:45 uur

Use-Case: samenwerken tussen engineering en logistiek met hulp van PRO.FILE en Isah

16:00 uur

Van PDM naar integraal Product- en Project Lifecycle Management - en wat levert het op?

16:45 uur

Afsluiting en borrel

 

Aanmelden


Deel dit bericht

Nieuws en Agenda overzicht