Kreber kiest voor PRO.FILE

Gebruikers Nieuws | 02 januari 2017

Kreber B.V. gevestigd in Vlaardingen heeft PLM Xpert de opdracht verstrekt voor invoering van PRO.FILE als PLM systeem. Na een grondig onderzoek heeft de meerwaarde van PRO.FILE en de gunstige "Cost of Ownership" de doorslag gegeven. Kreber B.V., opgericht in 1902, heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van speciaal machines en -equipment voor diverse industrieŽn. Naast een eigen productie met diverse CNC gestuurde machines is het projectenbureau een belangrijke spil voor omvangrijke projecten in offshore, petrochemie en food.

Kreber-location

Kreber B.V. gevestigd in Vlaardingen heeft PLM Xpert de opdracht verstrekt voor invoering van PRO.FILE als PLM systeem.

Na een grondig onderzoek heeft de meerwaarde van PRO.FILE en de gunstige Cost of Ownership de doorslag gegeven. Michel Leen, Manager Engineering, licht de keuze toe: “De afdeling engineering van Kreber wil de hoeveelheid werk, die nodig is om een opdracht in het ERP systeem in te voeren, beperken door de geautomatiseerde overdracht van stuklijsten, artikelen en tekeningen naar Ridder iQ. PLM Xpert biedt een hoogwaardige bi-directionele integratie van PRO.FILE met Ridder iQ die invulling geeft aan onze wensen en eisen. Met PRO.FILE wordt dan ook de brug geslagen van onze CAD en CAE systemen naar logistiek. Momenteel is dit Inventor, echter met PRO.FILE kunnen we ook eenvoudig aansluiten op andere CAD systemen wanneer dit in een project is gewenst”

Kreber B.V., opgericht in 1902, heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van speciaalmachines en -equipment voor diverse industrieën. Naast een eigen productie met diverse CNC gestuurde machines is het projectenbureau een belangrijke spil voor omvangrijke projecten in offshore, petrochemie en food.

Michel Leen zegt daarover; “we hebben als bedrijf te maken met toenemende eisen vanuit onze klanten om de omvangrijke documentenstroom in deze projecten te beheersen en te stroomlijnen. Tijdens de zoektocht naar het best passende PLM systeem voor Kreber hebben we ontdekt dat PRO.FILE ook uitstekende DMS mogelijkheden biedt. We konden daarmee meteen 2 slagen maken; zowel Product Data Management organiseren, als ook de Document Control behoefte invullen. De keuze was vervolgens wel gemaakt. Tijdens de deelname aan een PLM ToGo bedrijfsbezoek bij een PRO.FILE gebruiker werd dit bevestigd.”

In Januari wordt gestart met de invoering van PRO.FILE.

Deel dit bericht

Nieuws en Agenda overzicht