Hytrans live met PRO.FILE

Gebruikers Nieuws | 01 mei 2017

Maandag 1 mei was het zover. De stekker is uit het oude PDM systeem getrokken en ingeplugd in PRO.FILE. Na een gedegen voorbereiding stond de inrichting van PRO.FILE klaar, zijn de gebruikers getraind en is de bestaande data gemigreerd. De engineers starten op maandagmorgen hun CAD systeem met PRO.FILE om aan het werk te gaan. 'Eigenlijk zonder noemenswaardige problemen' vertelt Eelco Zeinstra, Manager Engineering. 'Het is alleen nog wat wennen omdat functies van PRO.FILE soms net iets anders werken dan die in het oude PDM-systeem.'

Hytrans-live-PLM(1)

logo Hytrans

 

 Lees ook het artikel over PRO.FILE bij Hytrans in LINK Magazine nr. 2 2018

 

Hytrans Systems heeft haar kantoor met werkplaats in Lemmer en is wereldwijd actief in de ontwikkeling, productie, verkoop en service van mobiele watertoevoer systemen voor oa. brandbestrijding en verkeerssignalering systemen. De producten bestaan uit geavanceerde hydraulische, electrische en mechanische systemen.

Vervanging van bestaand 'end of life' PDM systeem

Bij Hytrans wordt naar tevredenheid gewerkt met Inventor als 3D CAD systeem voor de ontwikkeling van de systemen en producten. De data werd beheerd met ProductStream Pro, echter dit systeem werd niet meer onderhouden en ontwikkeld door Autodesk. Hytrans is voor de vervanging op zoek gegaan naar een systeem wat minimaal dezelfde functionaliteit zou bieden als het bestaande PDM systeem en doorgroei mogelijkheden biedt om Product- en Document Lifecycle Management (PLM) te realiseren.

ERP integratie was een must have!

Verder was een diepgaande integratie met het Ridder iQ ERP systeem een vereiste. Tot nog toe heeft Hytrans zich weten te redden met handmatige acties tussen engineering en logistiek, echter deze handmatige acties kosten veel tijd en discipline van de medewerkers. Het Vault systeem van de CAD producent kon deze integratie en PLM functionaliteit niet bieden, waar PRO.FILE deze wensen en eisen als standaard en te configureren functionaliteit kon bieden.

Het totaal plaatje gaf in 2016 de doorslag in het voordeel van PRO.FILE.

Projecten en documentatie naar een hoger niveau

'Wanneer iedereen in engineering gewend is aan het nieuwe gereedschap, gaan we bekijken welke andere documenten, zoals; documentatie, email en projectdocumenten we centraal in PRO.FILE zullen gaan beheren' aldus Eelco Zeinstra. 'Het zoeken naar documenten moet wat mij betreft tot het verleden gaan behoren en PRO.FILE biedt de mogelijkheden om naast de product data ook deze documentstromen te stroomlijnen. Met deze stap verwachten we veel efficientie en kwaliteitsdoelen te realiseren.'  

Deel dit bericht

Nieuws en Agenda overzicht