Bredenoord Aggregaten

"PDM biedt solide basis voor snelle bouw modulaire decentrale energiesystemen"
  • internationaal
  • machinebouw
  • Benelux

Wie kent ze niet; de rode aggregaten van Bredenoord. Bredenoord heeft de afgelopen jaren internationaal een sterke groei doorgemaakt door zich door te ontwikkelen als leverancier van tijdelijke en mobiele energievoorzieningen. Het sterk gegroeide Bredenoord productenpallet diende te worden gestandaardiseerd om zo de slag te kunnen maken naar het modulair bouwen van decentrale energiesystemen. Met dat doel standaardiseerde Bredenoord de SolidWorks mechanische CAD data middels het classificatie mechanisme in PRO.FILE.

Over de invoering van PRO.FILE en het doel voor ogen

Voor de groei, ontwikkeling en productie van modulaire stage 3A en stage 5 aggregaten is een PDM systeem noodzakelijk om goed Revisie en BOM beheer te doen om zo de juiste documenten (bijv. tekeningen) bij leveranciers en in productie te hebben. Dit is noodzakelijk om van verkoop naar productie een efficiëntie slag te maken. Doelstelling is de productiviteit te verhogen over het gehele primaire proces door middel van het opbouwen van een modulaire aggregatenreeks.
Bij Bredenoord was er ook behoefte aan een systeem voor het beheer en de productie van alle productiedocumentatie. In eerste instantie was dit vooral gericht op het beheer van alle SolidWorks Mechanische CAD data. Na onderzoek werd duidelijk dat er ook behoefte was aan het stroomlijnen van alle project correspondentie, bedrijfsbrede documentstromen waaronder inkomende facturen en post. Binnen engineering bleek een sterke beheersbehoefte om de Elektro CAD productie documenten en stuklijsten op te nemen in de totale procesgang. De SolidWorks engineers werken binnen Bredenoord met PRO.FILE en ervaart hiervan de voordelen in hun functie en voor de organisatie in de praktijk. PRO.FILE wordt binnen Bredenoord ook gebruikt als documentmanagement systeem voor administratieve doeleinden. Er is een synchronisatie tussen PRO.FILE en het ERP-systeem van Bredenoord operationeel zodat stuklijsten, artikelen en bijbehorende tekeningen 1:1 lopen met de logistieke verwerking.
Bredenoord heeft als volgende doelstelling de Elektro CAD integratie te gaan inzetten om daarna de post en facturen stroom te digitaliseren.

Bredenoord

Bredenoord levert met mobiele en permanente systemen energiezekerheid over de hele wereld. Van 24/7 backup power in de haven van Rotterdam tot mobiele stroom bij een boortoren op de Noordpool. Van duurzame mobiele stroom in Afrika tot energiezekerheid bij grote sport- en muziekevenementen door heel Europa. Juist daar waar energie niet altijd zeker en vanzelfsprekend is.
Alles draait om energie bij Bredenoord.

Ook relevant:

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact