Perspectix CPQ

"Technically convincing, commercially inspiring."

U maakt complexe producten klant specifiek? Het neemt veel tijd deze producten juist te configureren en te offreren? Met Perspectix bieden wij u de oplossing!

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en is een oplossing die verkopers helpt bij het aanbieden van complexe en configureerbare producen.

P’X Industry Solution vertaalt de technische productkennis binnen uw bedrijf naar commercieel configureerbare producten voor uw klanten. Door de kennis onder te brengen in de Sales configurator bent u in staat om uw klanten visueel in 3D de Product Configuratie te tonen en deze direct te vertalen naar een perfect kloppende en gedocumenteerde offerte. U heeft ook meteen een calculatie. Of het nu gaat om componenten, modules, machines of complete installaties.
Bovendien is het naadloos te integreren in uw bestaande bedrijfsprocessen door de aanwezige Perspectix integraties met uw CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen. De hele procesketen van klantvraag tot eindproduct wordt daarmee gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Wat levert het u op:

  • Gecontroleerde & efficiënte verkoopprocessen
  • Technisch en commercieel kloppende offertes
  • Visueel overtuigende klantcommunicatie
  • Sneller reageren op vragen uit de markt

Projectbeheer

Met P'X kunt u beslissende concurrentievoordelen voor uzelf veiligstellen door een grotere efficiëntie in de ontwikkeling van toepassingen op maat.

grafischontwerpprojectplanning

Centraal projectmanagement
Projecten kunnen centraal worden beheerd op een server met P'X. Toegangsrechten kunnen worden beheerd via rollen en werkgroepen. Het ondersteunt de projectuitwisseling tussen de backoffice, de buitendienst en de partner. Zelfs de online/offline datasynchronisatie voor mobiele applicaties in de buitendienst werkt naadloos, zodat alle betrokkenen bij het project aan de slag kunnen in een omgeving waar sprake is van dataconsistentie.

Flexibele projectstructurering en -versie
P'X maakt het mogelijk om projectontwerpen te standaardiseren volgens interne richtlijnen of flexibel op te zetten in vrije structuren volgens de aanbestedingscriteria. De hiërarchische offerte- of projectstructuur omvat individueel geconfigureerde producten en diensten in de vorm van stuklijsten met bijbehorende artikelaanduidingen, technische kenmerken en technische beschrijvingen.

Nodes in de projectstructuur kunnen in een versie worden uitgevoerd, zodat historische conceptontwikkelingen en varianten in het projectontwerp kunnen worden beheerd. Naast de stuklijsten kunnen ook documenten aan de offertestructuur worden toegewezen, zoals specificaties, technische documenten, tekeningen, installatiehandleidingen en versies van offertes.

  • Flexibele, hiërarchische projectstructurering
  • Dataconsistentie
  • Beheren conceptontwikkelingen en varianten
  • Projectmatige samenwerking via internet
Advies nodig? Neem contact op.