Tramper Technology gaat voor PLM

16/02/2015
  • Gebruikers Nieuws
  • In De Magazines

[artikel: CAD Magazine nr. 1/ 2015] Tramper Technology maakt een stevige groei door mede dankzij heldere keuzes op het gebied van innovatie en flexibiliteit. Zo is de afdeling engineering, als denktank voor de mechatronische machinebouwprojecten, één van de grootste afdelingen. Waar andere bedrijven in de machinebouw de keuze maken om productie uit te besteden, kiest Tramper bewust voor flexibiliteit door te investeren in een eigen CNC park.

Met PRO.FILE naar bedrijfsbreed Product Lifecycle Management Voor technisch directeur, André Tramper, is duidelijk dat de groei van Tramper Technology alleen kan doorzetten met inzet van de juiste ‘gereedschappen’.

De engineers maken gebruik van EPLAN voor het ontwerpen van besturingen en voor de mechanische engineering zijn er 17 Inventor Tramper machinegebruikers. De Vault database omgeving is echter niet toereikend om het beheer van de projecten en de documentstromen te beheersen. Daarbij komt dat, bij een toenemende installed-base voor service doeleinden, het beheer van de As-built informatie van groot belang is. Configuratie en lifecycle beheer is dan een must. Om de logistieke stroom van artikelen, stuklijsten en materiaalbehoefte te optimaliseren is een hoogwaardige interface met het, tevens in te voeren, ERP systeem Ridder iQ van groot belang.

Dit alles heeft in de zomer van 2014, na een degelijk selectieproces, geleid tot de keuze voor PRO.FILE en de invoering daarvan in de 2e helft van 2014. Tramper profiteert vanaf januari 2015 direct van de efficiëntie- en kwaliteitslag die met PRO.FILE wordt gemaakt.

Over Tramper Technology

Tramper Technology, gevestigd in Goes, is voor een groeiend aantal klanten, in de voedingsmiddelen verwerkende en verpakkende industrie, de betrouwbare partner voor het ontwerpen en realiseren van machines tot en met complete projecten.

Lees ook het PLM-in-de-praktijkverhaal van Tramper Technology in CAD Magazine nr 1-2015: