Druk bezocht PLM ToGo bedrijfsbezoek bij IAI

22/11/2016
  • Gebruikers Nieuws

We kijken terug op een meer dan geslaagde middag die bol stond van waardevolle informatie. De afwegingen tijdens selectie van PLM, de ervaringen opgedaan bij invoering van PRO.FILE en de impact van PLM op een sterk verbeterde bedrijfsvoering van IAI. Dat de PLM ToGo een behoefte invult bij bedrijven die stappen willen maken op het vlak van PLM is wel duidelijk. Met ruim 30 bezoekers van 17 verschillende bedrijven is dit weer een nieuw record aantal deelnemers.

iai-plm-togo

Dinsdagmiddag 22 November bezochten we met de PLM ToGo onze klant IAI industrial systems B.V. Specialist van hightech lasertoepassingen voor een groot aantal toepassingen. Het bedrijf bouwt o.a. systemen en machines als de Bookmaster sersie, die via laser toepassing de beveiliging en personalisatie van paspoorten en ID-cards aanbrengt. IAI heeft een eigen R&D en engineering die in het hart van de processen ook werkvoorbereiding, de supply chain en productie voorziet van de juiste data.

Met dit bedrijfsbezoek kregen de aanwezigen vanuit de praktijk antwoorden op vragen omtrent de invoering, het gebruik en het rendement van PLM met PRO.FILE bij IAI industrial systems.

Bij IAI is de invoering van PLM niet gestopt bij sluitend versiebeheer. Dit was slechts onderdeel van een groter plan. Zo is met de invoering van PRO.FILE ook de slag naar Configure to Order gemaakt ter ondersteuning van Smart Customisation. Er is belangrijke productiviteit winst geboekt met het modulariseren en gebruik van PRO.FILE Classificatie voor het gecontroleerd hergebruiken van bestaande ontwerpen en modules voor nieuwe klantspecifieke opdrachten. Verder zijn met de integratie van PRO.FILE in het ERP systeem ISAH de engineering en werkvoorbereiding, inkoop en productie tijdens het gehele primaire proces van een order met elkaar verbonden. Overtypen van gegevens is daarmee historie geworden. Verder voorziet deze aansluiting van PLM op ERP in een naadloze overdracht van engineering gegevens als tekeningen en materialen ten behoeve van eigen productie en de aansturing van de toeleverketen.