Smit Thermal Solutions binnen een maand live met PLM

14/04/2021
  • Gebruikers Nieuws
  • LinkedIn

In effectief 4 weken is PRO.FILE als Product Data Backbone ingevoerd voor de engineering afdeling.

Smit Thermal Solutions binnen een maand live met PLM

Dat de invoering van een PLM oplossing geen langdurende exercitie behoeft te zijn bewijst Smit Thermal Solutions BV.
In effectief 4 weken is PRO.FILE als Product Data Backbone ingevoerd voor de engineering afdeling. De afdeling engineering is voor nieuwe projecten overgestapt op SolidWorks als 3D mechanisch CAD systeem en heeft nu met deze livegang de beschikking over versie/ revisiebeheer, het beheer van productstructuren en stuklijsten. Ook zijn approval- en releaseprocessen afgedekt met de workflow functionaliteit van PRO.FILE. Er is een basis productclassificatie in gebruik genomen die in een volgende fase verder zal worden uitgebreid en verdiept.

“Door middel van het stellen van duidelijke doelen, voorafgaand aan de implementatie van de PRO.FILE database, was het mogelijk om de livegang in korte tijd te realiseren. Dit heeft er voor gezorgd dat de database snel beschikbaar was en gebruikt kon worden door de Key-Users. Er zijn nog steeds veel verbeteringen mogelijk, maar dit zal het gebruik van de database voor nieuwe projecten niet in weg staan. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de fijne samenwerking met PLM Xpert - die een probleem bij de opstart snel wisten op te lossen - zonder het implementatietraject in gevaar te hebben gebracht.” aldus project manager, Mark Snoeks en Jacques Fiers, CEO.

Vervolg stappen in de PLM roadmap bestaan o.a. uit het integreren van Eplan en Trimergo ERP. Ook de functionaliteit voor het beheer van kritische PLM processen rond changes en quality staan op het todo lijstje.

Smit Thermal Solutions BV is gevestigd in Eindhoven-Airport ontwerpt en produceert thermische procesoplossingen voor grootschalige productie.
PLM Xpert consultant Joas van Veluw en het team van Smit TS poseren, Corona-proof, met de ‘PLM Xpert livegang-taart’
Het team van PLM Xpert wenst Smit Thermal Solutions BV mooi rendement van deze investering en succes met de verdere uitrol en de realisatie van bedrijfsdoelen.

Inhoudelijk over PRO.FILE:

Meer informatie over PRO.FILE ?

Maak uitgebreid kennis op de PRO.FILE PLM website

PRO.FILE is dé PDM-/DMS-oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product (PLM)

Meer over PRO.FILE